Burundis leiti tükeldatuna teismeline albiino (2)

Copy
Tansaania albiino laps. Foto on illustratiivne.
Tansaania albiino laps. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Burundis leiti tükeldatuna nädala eest kaduma läinud 15-aastane albiino nooruk; tegemist on esimese sarnase tapmisega riigis viimase kolme aasta jooksul, teatas täna kohalik albiinode ühendus. 

Albiinodel on valge nahk ja kollased juuksed geneetilise mutatsiooni tõttu, mis põhjustab värvaine ehk pigmendi melaniini osalise või täieliku puudumise.

Mitmetes Aafrika riikides tapetakse neid regulaarselt kehaosade pärast, mida näiteks nõidarstid kasutavad maagilise ravimi valmistamisel. 

Teismeline leiti surnuna laupäeval riigi loodeosast Burundit ja Kongo DV-d lahutava Rusizi jõe lähedal, mitte kaugel tema kodukülast. 

«Noor albiino tapeti julmalt .... Mõrtsukad lõikasid ära tema parema jala, parema käe ja keele,» lausus organisatsiooni Piirideta Albiinod kohaliku ühenduse juht Kassim Kazungu.

Burundis on 2008. aastast saadik tapetud üle 20 albiino, eelmine sarnane juhtum leidis aset 2016. aastal, kui leiti kodust minema viidud viieaastase tüdruku tükeldatud surnukeha. 

Kazungu sõnul on 2018. aasta oktoobrist saadik kadunud Tansaania piiri lähedal Cendajuri külas elanud nelja-aastane albiino poiss ja lootust teda elusana leida on vähe. 

Mõned eksperdid on seisukohal, et selliseid tapmisi piirialadel soodustab nõudlus albiinode kehaosade järele Tansaanias, kus sellised rünnakud on kõige enam levinud. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles