Tokyos kogub hoogu imetillukeste korterite turg

Rait Piir
, reporter
Copy
Tüüpiline Tokyo mikrokorteri asukas on noor pealinlane, kes on harjunud palju aega veetma ülikiire internetiga sülearvuti taga ning mitte kulutama liigseid minuteid töö- ja elukoha vahel pendeldamiseks.
Tüüpiline Tokyo mikrokorteri asukas on noor pealinlane, kes on harjunud palju aega veetma ülikiire internetiga sülearvuti taga ning mitte kulutama liigseid minuteid töö- ja elukoha vahel pendeldamiseks. Foto: Spilytus

Mitme teguri koosmõjul on Jaapani pealinnas tekkinud omapärane nooremale põlvkonnale orienteeritud kinnisvaraturg, kus arendatakse suhteliselt odavaid ja üliväikeseid kortereid.

Enamik inimesi on seesuguseid mikrokortereid vaatama minnes nende väiksusest sügavas hämmingus ega ole enne sisse kolimist sugugi kindlad, kuidas nad sellises kuudis üldse elada suudavad. Paraku pole neil sageli eriti valikut. Ruumi tuleb kasutada säästlikult ja võimalikult paljud asjad, näiteks riided, seinale riputada. Need, kes tahavad ise kodus toitu valmistada, jäävad imepisikeste köögialkoovidega sageli hätta ja peavad piirduma lihtsalt valmistatavate toitudega. Tavasuuruses köögimööbel neisse korteritesse ei mahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles