Veedad teleka ees keskmiselt 4 tundi päevas? Kasuta aega mõistlikumalt ja tule õpi avatud õppes

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Tallinna Ülikool.

Ülikooliõpingutest on juba omajagu aega möödas, aga tunned, et soovid teha karjääripöörde või lihtsalt teadmisi täiendada? Kui tahad edasi liikuda, siis ära raiska aega, vaid tule uuesti ülikooli. Tallinna Ülikooli avatud õpe võimaldab töö kõrvalt läbida üksikuid aineid või omandada kõrvaleriala.  

«Senistele õppijatele on kõige rohkem meeldinud see, et avatud õpe pakub nii palju paindlikkust ja vabadust,» räägib Tallinna Ülikooli avatud õppe spetsialist Marge Kõrvits, kelle sõnul saab iga õppija panna kokku just talle huvipakkuva programmi ning ei ole kohustust järgida kindlat õppekava. Aineid saab valida vastavalt eelnevale haridusele bakalaureuse-, magistri- või doktoritaseme õppekavadest ning need läbitakse koos tavaõppes studeerivate üliõpilastega. Kõrvits lisab, et avatud õpe on küll tasuline, kuid õppekulude eest tuleb maksta ainepunktide alusel. Täiendusõppe peamiseks plussiks on väiksem koormus kui tasemeõppe üliõpilastel.

Avatud õppes õppinud laulja Evelin Samuel-Randvere soovitab avatud akadeemiat kõigile, kes tahavad end erialaselt täiendada: «On imeline ajastu, kus igaüks võib igal ajal õppida, mis teda huvitab!» End Tallinna Ülikooli avatud akadeemias täiendanud laulja Nele-Liis Vaiksoo tõdeb, et oluline on õppida ja areneda ning mil moel seda teha, on juba igaühe enda otsus.

Aasta ülikoolis programm

Üksikute õppeainete õppimise kõrvale on valiku lihtsustamiseks loodud veel programm Aasta ülikoolis. «Oleme tasemeõppe ainetest kokku pannud õppekavad, mille maht on 18– 24 ainepunkti, sest nii saab terviklikuma ja sisukama õppimiskogemuse, kui vaid üksikuid aineid läbides,» selgitab Kõrvits ning lisab, et Aasta ülikoolis programm on hea alternatiiv neile, kes soovivad õppida süsteemsemalt ja põhjalikumalt, ent teha seda paindlikult.

Programmi õppekavad on loodud bakalaureuse- või magistritaseme ainetest. See tähendab, et õpitakse koos tudengitega päeva- või sessioonõppes. Õpingud algavad septembris ja õppekava on võimalik läbida ühe õppeaastaga. Mõne õppekavaga on võimalik alustada ka jaanuari lõpus ehk kevadsemestril. Sel juhul kulub õppekava läbimisele kalendriaasta.

Tallinna Ülikooli avatud õppesse saab avaldusi esitada 19. augustist 2. septembrini.

Uuri lähemalt: www.tlu.ee/avatud

Copy
Tagasi üles