Tänak: uue aasta plaanid on jätkuvalt lahtised

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Eibner-Pressefoto / imago images / Eibner

Eesti rallisõitja Ott Tänak rääkis Betsafe’ile antud intervjuus järgmise hooaja lepingust ja tulevikuplaanidest.

Kuigi mitmete usaldusväärsete allikate sõnul jääb eestlane Toyotasse, siis Tänaku enda sõnul on veel kõik lahtine. «Uue aasta plaanid on jätkuvalt lahtised ja seepärast ei ole veel midagi kommenteerida.»

31-aastane rallisõitja seletas, et tavaliselt on enne rallisid koosolekud, kus arutatakse nädalavahetuse taktikat. «Üldiselt on ikka koosolek juba enne rallit ja tänases seisus, kus võitleme sõitja ja meeskonna tiitlile, saab teha ka taktikaid. Üldiselt esimese poole aastas sõidavad kõik enda eest ja meeskond midagi ette ei kirjuta.»

Soome rallil näitas Tänak suurepärast kiirust, kuigi pidi kruusarallile suunduma esimesena. «Antud hetke konkurents WRC sarjas on kindlasti üle aastate kõige tihedam. Üldiselt esimesena startimise jaoks teeme kõige rohkem tööd testidel, et panna auto tööle lahtise pinnase peal ja et ma saaks autolt võimalikult palju tagasisidet ja oleks lihtne sõita. Inseneridele on see omajagu väljakutse, aga kui auto on hea, siis on ka võimalik teepuhastajana tagumistele tulijatele lähedal olla.»

Eesti ralliäss rääkis veel, et soovib tulevikus kindlasti proovida ka vormelit, kuid hetkel selleks aega ei ole. «Tulevikus kindlasti võiks proovida vormelautot, aga hetkel on ajagraafik piisavalt tihe WRC toimetustega.»

Loe täispikka intervjuud Tänakuga Betsafe'i blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles