Presidendi vastuvõtult puudusid nii peaminister kui ka EKRE ministrid (56)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Pilt videost

Kadrioru roosiaias peetud taasiseseisvumispäeva vastuvõtult puudusid nii peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) kui ka Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ministrid. 

Valitsuse plaanis oli küll kirjas, et täna õhtul pidi peaminister Jüri Ratas olema Kadrioru roosiaias iseseisvuse taastamise 28. aastapäeva vastuvõtul, kuid Ratast seal polnud. 

«Peaministril oli plaanis küll tulla, aga nad otsustasid veeta selle vaba iseseisvuse taastamise päeva õhtu siiski oma perega,» ütles peaministri büroo juht Johannes Merilai.

Samuti puudusid vastuvõtult nii siseminister Mart Helme (EKRE) kui ka rahandusminister Martin Helme (EKRE).

Martin Helme postitas sotsiaalmeediasse pildi, mille all kirjutas: «Mul siin oma roosiaed, istun ja naudin vihavabalt!»

EKRE ministrid Mart ja Martin Helme üritasid eelmisel nädalal ametist vabastada PPA juhti Elmar Vaherit. President Kersti Kaljulaid kutsus eile peaminister Jüri Ratase seetõttu enda juurde ning Kaljulaid ütles pärast Ratasega kohtumist, et tema hinnangul ei peaks Martin Helmel olema kohta valitsuses. «Üheski õigusriigis minister, kes läheb seaduse vastu oma poliitilist tahet kehtestama, ei peaks olema ministriametis,» sõnas riigipea.

Ratas ütles pärast kohtumist Kaljulaidiga, et tema hinnangul valitsus toimib ning kõik selle liikmed peavad töörahu nimel pingutama. Küsimusele, kas ta usaldab ka Mart Helmet ja Martin Helmet, vastas Ratas, et «Eesti toimib õigusriigina ja õigusriigis nii ühtegi ameti peadirektorit ei eemaldata».

Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles