Külaselts pani Kriimani mõisa üles infotahvli

Tartu Postimees
Copy
Ühiselt tegutsemine on külaseltsi jaoks 20. augusti traditsioon.
Ühiselt tegutsemine on külaseltsi jaoks 20. augusti traditsioon. Foto: Kriimani külaselts

Kriimani külaseltsil on saanud traditsiooniks 20. augustil midagi koos teha. Sel aastal võeti eesmärgiks panna üles mõisat tutvustav infotahvel, et rändajad teaksid, missugune on selle koha pikk ja põnev ajalugu.

Infotahvlil on kõige suuremana ajalooline foto mõisast 1913. aastal, mille selts sai üllatusena kunagise mõisaomaniku parun Hans Woldemar von Tiesenhauseni (1882–1932) järeltulijatelt Brasiiliast. Hiljem on mõisahoone muidugi märgatavalt muutunud, seda said sadakond külapäevale tulnud inimest oma silmaga vaadata.

Ja mitte ainult vaadata, külaselts korraldas ka ettekandekoosoleku, kus Aare Kasemets, Eda Kalmre, Vahur Kalmre ja Mare Kalda rääkisid kihelkonna- ning kodukandiliikumisest, Kriimani ümbruse kohtadest ja kohajuttudest, elust Kriimani kandis läbi kohalike meenutuste ning mõnest huvipakkuvast avastusest kadunud Kriimani kohta.

Ja nagu ikka, ei möödunud seegi päev Kriimani mõisas muusika ja lauluta, seekord on külakosti pakkumas õpetajate naiskoor ning Kalle Vassila ja Raul Roosiväli kandle ja lõõtsaga. Kriimani külaselts on asutatud 2017. aasta juunis, selts ühendab inimesi, kes rõõmsal meelel tegutsevad Kriimani kandi hüvanguks.

Varem on külarahvas talgulistena koristanud Kriimani mõisat, eelmisel aastal avati mõisa ees mälestuspingid viimastele omanikele Aleksander Paldrokile ja Karl Jänesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles