Galerii: aserilaste jumalakuulutajavastane pikett kulgeb rahumeelselt

Copy
Aserilaste jumalakuulutajatevastasel piketil kõneldakse peamiselt plakatite keeles.
Aserilaste jumalakuulutajatevastasel piketil kõneldakse peamiselt plakatite keeles. Foto: Vladislav Mussako

Täna keskpäeval kogunesid Aseri elanikud rahvamaja ette piketile jumalaotsijate liikumise vastu. Hulk kinnisvara kokku ostnud jumalaotsijate liikumine soovib kohalike arvates muuta asula oma keskuseks.

Rahvakoosolekule on kogunenud sada inimest. Meeleolu on rahulik ja positiivne, inimesed on elavad. Palju on eesti- ja venekeelseid usuvastaseid plakateid, millega liikumise tegevuse vastu protestitakse. Teiste hulgas on naerutujuikoon pisaraga, väljendamaks kurbust kodukoha pärast. Kohal on politseinikud, parkla, kus pargib mitu Vene numbrimärgiga autot, on lindiga piiratud. 

Kohal on ka Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum, usuliikumise eestvedajad on kultuurimajas ja peavad oma miitingut.

Kuus aastat tagasi kolisid Aserisse inimesed, kes hakkasid kohalike arvates propageerima jumalaotsijate liikumist. Liikumise eestvedajad plaanivad avada seal religioosse palvekeskuse, ülikooli ja muuta asula ülemaailmseks "palve pealinnaks".

Liikumine on aastate jooksul ostnud Aseris mitmesugust kinnisvara, sealhulgas valla vara, kortereid, maju, maatükke, pannes territooriumitele märke "Eramaa" ning takistades seeläbi elanike läbikäimist ja liikumist.

Kardetakse, et liikumise aktivistid hakkavad püsielanikele ja nende lastele peale suruma oma vaateid ja usku, et kord saaks Aserist üks suur ühine sekt.

Jumalaotsijate liikumise tegevuse vastu on korjatud sadu allkirju, korraldatud kaks suurt koosolekut, kohaliku võimu poole on pöördutud mitmesuguste kaebustega. Tänase piketi korraldajate sõnul edendab kohalik omavalitsus usuliikumise tegevust, ignoreerides põliselanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles