David Beckhami planeeritud staadionilt avastati ohtlik kogus mürgiseid aineid

Lenel Karu
, reporter
Copy
Endine jalgpallur David Beckham.
Endine jalgpallur David Beckham. Foto: Lynne Sladky / AP

Miami Inter, mis liitub 2020. aastal Põhja-Ameerika profiliigaga MLS, on planeerinud rajada uue staadioni, kuid seda pärsib tõsine asjaolu, sest planeeritavalt staadioniplatsilt avastati ohtlik kogus mürgiseid aineid.

David Beckham alustab Inter Miami debüüthooaega For Lauderdale’is, mis on uuest planeeritud staadionist 45-minutilise autosõidu kaugusel. Hiljutine keskkonnaalane uuring avastas platsil aga ohtliku arseenisisalduse, mis on kaks korda suurem lubatud seaduslikust määrast. Ühtlasi leiti uuringu käigus liigses koguses baariumi ja plii jääke. Varasemalt kasutati sama platsi põletusahjude tuhajääkide ladustamiseks.

Värskete leidude tõttu on Miami linnavalitsus sulgenud Merleese’i golfiraja seni, kuni selguvad täpsemad lisadetailid. Samale platsile on planeeritud ehitada veel kaubanduskeskus, hotell ja avalik park. «Alal on silmnähtavalt rohkem kahjustusi kui lubatud. Kindlasti põhjustab see suuri probleeme,» ütles Miami linnapea Francis Suarez kohalikule väljaandele Miami Heraldile. Pikaajalisem viibimine arseeni sisaldavas keskkonnas võib põhjustada mitmeid kroonilisi terviseprobleeme, sealhulgas nahakahjustused, kopsuvähk või südameveersoonkonna haigused.

Inter Miami kõneisik selgitas, et juba on algatatud uuringud, mis aitaksid kaasa olukorra parandamisele. «Meie insenerid on kohtunud juba linnavolinikega ja -komiteega seoses hiljutise uuringu teemal. Töötame koos linnaga selles suunas, et leida põhjalik lahendus, mis olukorda parandab ning pakub nii külastajatele kui asunikele tulevikuks turvalise sihtkoha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles