Postimees Helsingis: Putin kinnitas häid suhteid Soomega

Patrik Hytönen
, reporter
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja Soome president Sauli Niinistö eile pressikonverentsil Helsingis. Riigipead kohtusid sel aastal Soomes juba teist korda.
Venemaa president Vladimir Putin ja Soome president Sauli Niinistö eile pressikonverentsil Helsingis. Riigipead kohtusid sel aastal Soomes juba teist korda. Foto: Aleksandr Zemljanitšenko/Epa/Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini eilne külaskäik Helsingisse oli tavapärane visiit, mis kinnitas stabiilsete suhete jätku Soome presidendi Sauli Niinistöga. Kohtumine toimus peamiselt presidendilossis, kuid õhtust söödi Helsingi lähedal Suomenlinna kindluses. Õhtul sõitis Putin tagasi Moskvasse.

Kui üleeile polnud linnapildis suuri märke teise riigi presidendi külaskäigust näha, siis eile sulges politsei jalakäijatele populaarse Kauppatori, kuid autoliiklus sai jätkuda viimaste hetkedeni, enne kui Putin kohale jõudis.

Ka seekord ei jõudnud Putin Soome õigeks ajaks. Kui plaani järgi pidi Putin saabuma kell 14, siis tegelikult jõudis ta pärale kaks tundi hiljem, pärast kella 16, mistõttu ajakavas ette nähtud tegevused märgatavalt hilinesid. Kõige rohkem kannatasid ajakirjanikud, kes said küll rüübata kohvi ja vett, kuid söögist võisid vaid unistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles