Süüria režiimiväed kontrollivad täielikult Khan Sheikhuni

Copy
Valitsusvägede õhulöök Khan Sheikhunis.
Valitsusvägede õhulöök Khan Sheikhunis. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP

Süüria režiimiväed on võtnud riigi lääneosas asuva võtmetähtsusega Khan Sheikhuni linna oma täieliku kontrolli alla, teatas Londonis baseeruv vabaühendus pärast mitu päeva kestnud raskeid lahinguid mässuliste ja džihadistidega. 

«Režiimiväed on võtnud enda täieliku kontrolli alla Khan Sheikhuni linna ja puhastavad seda praegu miinidest,» märkis Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

«Valistusmeelsed väed on nüüd ümber piiranud piirkonna, mis ulatub Khan Sheikhuni lõunaosast Hama provintsini. Suletud on kõik teed,» lisas Rahman.

Kolmapäevastes lahingutes sai surma 21 mässuliste võitlejat, kelle seas 18 pühasõdalast. Tapeti ka kümme valitsusmeelset võitlejat.

Vaatluskeskus teatas päev varem, et islamiäärmuslased ja nendega liidus olevad võitlejad taandusid Loode-Süürias asuvast Khan Sheikhuni linnast. Võitlejad taandusid valitsusvägede pealetungi tõttu ka linnast lõunasse jäävalt alalt ööl vastu teisipäeva.

Taandumine tähendab seda, et Türgi vägede vaatluspunkti Moreki linnas ümbritsevad nüüd Süüria valitsusväed.

Süüria režiimiväed tungisid Khan Sheikhuni pühapäeval džihadistide ja nende mässulistest liitlastega ägedaid lahinguid pidades.

USA välisminister Mike Pompeo hoiatas teisipäeval, et äärmusrühmitus Islamiriik on endiselt oht Süürias ja Iraagis ning on mitmes piirkonnas isegi suurendanud võimu, seda hoolimata oma «kalifaadi» kokkuvarisemisest.

«On kohti, kus ISIS on praegu võimsam kui nad olid kolm või neli aastat tagasi,» ütles Pompeo CBS-i saates.

Välisministri sõnul on kalifaadi langemisega oluliselt vähenenud džihadistide võimekus korraldada välisrünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles