Veriff asus kontrollima krüptoraha kasutajaid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Kaarel Kotkas
Kaarel Kotkas Foto: Jake Farra

Eesti tehnoloogiaettevõte Veriff alustas koostööd krüptovaluuta kauplemise platvormiga Blockchain Wallet.

Veriff kinnitab Blockchaini jaoks inimese identiteedi kõrvutades dokumendist, videokõnest, seadmest ja võrgust talletatud andmeid. Blockchain alustas Veriffi teenuse testimist aasta alguses ning on selle ajaga laiendanud teenust miljonite klientideni kasutades isikute tuvastamiseks Veriffi tehnoloogiat.

Blockchain Walleti juhi Xen Baynham-Herdi sõnul on Veriffi tehnoloogia on maailma tipptasemel ning nad on olnud meile suurepäraseks koostööpartneriks.

Blockchain on kaasanud üle 70 miljoni dollari väärtuses investeeringuid muuhulgas sellistelt investoritelt nagu Lightspeed Venture Partners ja Google Ventures. Blockchaini juhatusse kuuluvad endine Barclay grupi tegevjuht Antony Jenkins, endine Skype’i operatsioonide juht Michael Jackson ja Lightspeed Ventures’i partner Jeremy Liew.

Veriff tegeleb isikusamasuse tuvastamisega, kaitstes nii ettevõtteid kui nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Isikusamasust tuvastatakse automaatselt tehisintellekti abil analüüsides tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Veriff suudab tuvastada rohkem kui 3000 erinevat dokumenditüüpi enam kui 190 riigist.

Juunis sõlmis Veriff koostöölepingu Berliini ühistranspordi ettevõttega BVG.

Viimase 12 kuu jooksul on Veriffi meeskond kasvanud 17 korda ning tänaseks töötab Veriffi Tallinna kontoris üle 300 inimese. Veriff on kaasanud 8,3 miljoni dollari (7,35 miljoni euro) ulatuses investeeringuid.

Ettevõttesse on investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Jaan Tallinn, Ragnar Sass, Gustaf Alstromer, Anu Harihara, endine LexisNexise tegevjuht Andrew Prozes ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles