Armastus või himu - kumb sind valdab?

Lust and Love
Copy
Foto: unsplash.com

Sa näed teda ning su keha muutub tuliseks. Su põlved lähevad nõrgaks ja süljenäärmed hakkavad tööle. Pea ringleb. Muud mõtted kaovad peast ning ainus, mida sa selles abitus seisundis teha oskad, on teda jõllitada, lootuses, et sa sellega vahele ei jää. Kurat. Armastus esimesest silmapilgust

Himu aetakse armastusega segamini

Paarid, kellel on tutvudes teineteise vastu tugev füüsiline tõmme, käituvad oma ürgse aju instinkti järgi. Võimas tunne, mis su sees tekib, on hormoonide (nagu testosteroon ja östrogeen) süü - need tekitavad sinus seksijanu ja vajadust olla seksuaalselt rahuldatud. Seda tunnet võivad tekitada ka kõige pisemad asjad, näiteks õigelt inimeselt sõnumi saamine või lihtsalt temast fantaseerimine. Seesugune seisund on iha, mitte armastus.

Foto: unsplash.com

Himu peetakse tihti armastuse esimeseks sammuks. 

Oled kindlasti kuulnud, et armumine võtab aega, aga sa võiks vanduda, et armastad inimest, keda sa tunned võib-olla alles nädal-kaks. Tegelikkuses järgneb himule veel nö mesinädalate faas, mis hästi lihtsalt seletatult peidab endas vajadust olla oma partneriga seotud ja koos. Viimaseks tuleb kiindumuse faas, mis toob rahulolutunde, kindlustunde ja soovi teineteist kaitsta. Viimane faas esineb kusjuures ka pereliikmete vahel. 

Tee himul ja armastusel vahet.

Himu on füüsiline vajadus, armastus aga emotsionaalne. Kui sa oled keskendunud teise inimese välimusele ja tema kehale, tahad pigem temaga seksida ja mitte jutustada, soovid pärast seksi tema juurest lahkuda selle asemel, et kaisutama jääda või hommikusööki nautima jääda, siis tõenäoliselt armastusega seal veel pistmist pole.

Küll aga kui sa soovid kvaliteetselt koos aega veeta ja seks muutub teisejärguliseks, teil on pikad ja tähendusrikkad vestlused, siiras huvi teineteise vastu ja teineteise õnnelikuks tegemine on teie jaoks oluline, siis on tegemist tõenäoliselt armastusega. Armastav inimene soovib tihti ka oma partneri sõprade ja perekonnaga kohtuda. 

Foto: unsplash.com

Himu on impulsiivne. Armastus võtab aega.

Himu on nagu sprintimine, armastus on nagu maraton. Himu puhul on asjad võimelised algama ja lõppema sõna otseses mõttes ühe õhtuga - emotsionaalsuse ameerika mäed. Samal ajal armastus kasvab ajaga ning on seotud rohkem psühholoogiliste ja sotsiokultuuriliste faktoritega.

Kas sinu jaoks on alati himu ja armastus olnud selgesti eristatavad? Jaga oma kogemusi kommentaarina! 

Kui tunned, et soovid rohkem näidata, et hoolid ja armastad, loe artiklit “10 viisi kuidas näidata, et armastad

Kui soovid oma partnerit üllatada raju seksiga, loe soovitusi artiklist “10 raju seksi saladust

Lust and Love on Eestis värske e-pood, mis usub, et seks on tervisele kasulik, ning mida rohkem sa enda keha ning vajaduste kohta tead, seda parem sinul ja su partneril on.

Tutvu e-poe valikuga ja kasuta sooduskoodi “tutvume10”, et saada septembri lõpuni 10% soodustust kõikidelt täishinnaga toodetelt.

Tutvu harivate artiklitega ning avasta põnevaid tooteid www.lustandlove.eu/et 

Jälgi Lust and Love’i Facebookis: www.facebook.com/lustandloveeu

Copy
Tagasi üles