Galerii: Londoni loomaaed meelitas kõik asukad kaalule

Postimees
Copy

Londoni loomaaias toimus täna iga-aastane suur kaalumisaktsioon, mille käigus astusid kaalule kõik ligikaudu 19 000 loomaaia asukat. 

Kaalunumbri väljaselgitamiseks tuli kaalule astuda nii kõige kogukamatel kaelkirjakutel kui ka pisiputukatel. Lisaks kaalunumbrile püütakse nutikate trikkide abil mõõta loomade pikkust, mõnel juhul ka käppade suurust. 

Seejuures peavad loomaaia töötajad saama kirja ka kõige kangekaelsemate loomade näidud, ja seda tehakse erinevate meelitusvahenditega. Kui enamasti õnnestub loomi kaalule meelitada toiduga, siis vahel tuleb kaal maskeerida nii, et loom peaks seda lihtsalt muruks.

Eelmisel aastal osutus loomadest kõige raskemaks 750 kilogrammi kaaluv kaelkirjak Maggie, kõige väiksema kaalunumbriga hiilgas lehelõikaja-sipelgas, kes kaalus 5 milligrammi.

Selle aasta kaalumisaktsioon kestab paar päeva ja tänavused rekordid selguvad pärast kõikide loomade kaalumist ning mõõtmist.

Londoni loomaaia juhtide sõnul on iga-aastase kaalumise eesmärk hoida loomade tervisel silm peal ja tagada, et nendega on kõik hästi. «Kogu informatsioon talletatakse ja seda jagatakse maailma teiste loomaaedadega,» ütles Londoni loomaaia esindaja Angela Ryan.

«Lisaks loomade tervise üldisele hindamisele annab loomade kaalu ja pikkuse mõõtmine võimaluse tuvastada tiined loomad – see on elutähtis teave meie liikide alahoidmise programmide jaoks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles