Tallinna Ülikooli rektor: teadusrahastuse nappus ei õigusta teadlikku pettust (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Eesmärk on üleval hoida ning tagada kvaliteeti.
Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land
Eesmärk on üleval hoida ning tagada kvaliteeti. Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land Foto: Dmitri Kotjuh

Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land ütles, et hiljuti viidi nende koolis läbi projektide menetlemist käsitlev siseaudit, mille käigus selgus mitmeid paranduskohti.

«Teadusrahastuse nappus on ühine murekoht, kuid see ei õigusta teadlikku pettust, mis ei ole aktsepteeritav ega tohi olla soodustatav ülikooli juhtkonna või selle liikmete poolt,» märkis Land. 

Vastuseks küsimusele, kuidas on tagatud, et Tallinna Ülikoolis täna Postimehes kirjeldatud skeeme eurotoetustega ei kasutata, vastas Land, et selleks on olemas vastav eeskiri.

«Tallinna Ülikool võtab väga tõsiselt rahastajate nõuetele vastavuse tagamist. Hiljuti viidi läbi kogu ülikooli hõlmav projektide menetlemist käsitlev siseaudit, mille põhieesmärgiks oli saada sisendit projektide menetlemise protsesside tõhustamiseks. Auditi käigus selgus mitmeid parenduskohti, kuid ühtki «skeemitamise» juhtumit ei ilmnenud,» ütles Land. 

TTÜ juhtumi puhul tuleb Landi hinnangul ära oodata moodustatud komisjoni hinnang ning soovitused.

Postimees kirjutas tänases lehes, et Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) Nurkse avaliku halduse instituut skeemitas Euroopa Liidu projektirahasid teadlastele palkadeks, võltsides selleks ajatabeleid ja töötunde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles