Eestlane lasi Saksa külas endale ülikalli ratta kokku panna ja põgenes sellega ära (2)

Elu24
Copy
Ratturid Saksamaal Berliini müüri ääres. Pilt on illustreeriv.
Ratturid Saksamaal Berliini müüri ääres. Pilt on illustreeriv. Foto: Caro/ScanPix

Saksamaal Elspe külas varastati kaks jalgratast väärtuses 10 000 eurot. Politsei andmetel oli vähemalt üks pikanäpumeestest eestlane.

Vähem kui 3000 elanikuga Elspe külas varastasid kaks meest, üks neist eestlane, kaks hirmkallist ratast, kirjutas sauerlandkurier.de kolmapäeval.

Kuriteo teeb iseäralikumaks see, et mehed käisid rattapoes müüjaga konsulteerimas ning tegid hinnaliste ratastega isegi proovisõitu, enne kui nad need pihta panid.

Politsei teatel tulid mehed müüja juurde eelmisel nädalal, et rataste osas nõu küsida. Sel teisipäeval tegid nad proovisõitu ratastega, mis olid spetsiaalselt nende jaoks kokku pandud, ning andsid selleks ajaks dokumendid müüja kätte hoiule.

Kui nad rattad poe ette tagasi tõid, said nad ka dokumendid tagasi ning lahkusid. Seejärel vastas poeomanik telefonikõnele ning jättis mehed hetkeks tähelepanuta. Kui ta uuesti välja vaatas, olid kadunud nii rattad kui mehed.

Politsei sõnul oli üks varastest Eestist pärit, kuid rääkis väga hästi saksa keelt. Kannatanu info kohaselt oli eestlane umbes 30-aastane, 1,9 meetrit pikk ning kaalus 95 kilo. Ta oli hoolitsetud väljanägemisega ning kandis korralikke riideid ja nokatsit. Tema parema käe pöial ja nimetissõrm olid sidemetes.

Teine mees oli ilmselt hilistes 30ndates, 1,8 meetrit pikk ja 82–85-kilone. Tal oli tavaline riietusstiil ja saksa keelt ta ei rääkinud. Kas temagi oli eestlane, seda teada pole. Eesti välisministeeriumil juhtumi kohta infot laekunud pole.

Elspe küla asub Saksamaal Lennestadtis. Seal elab alla 3000 inimese, 21 protsenti neist pensioniealised.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles