Tõrvas tüli käigus lööke saanud mees suri

Tiit Loim
, reporter
Copy
Männiku tänav Tõrvas, kus kahe mehe konflikt lõppes ühele surmaga.
Männiku tänav Tõrvas, kus kahe mehe konflikt lõppes ühele surmaga. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Ööl vastu 21. augustit lõi 34-aastane mees Tõrvas Männiku tänaval oma 40-aastast joomingukaaslast, kelle meedikud üliraskes seisundis haiglasse toimetasid. Kahjuks ei õnnestunud arstide pingutustele vaatamata mehe elu päästa.

Politsei pidas sündmuskohal kuriteos kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe ja viis ta esmalt kainenema. Mehel on kehtiv kriminaalkaristus varavastase kuriteo eest. Juhtum leidis aset kahtlustatava elukoha juures. «Kahtlustuse kohaselt tarvitasid kahtlustatav ja kannatanu Männiku tänaval eramus ühiselt alkoholi. Kesköö paiku tekkis neil tüli, mille käigus lõi kahtlustatav kannatanut korduvalt,» lausus prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius.

Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitatakse kriminaalmenetluses.

Prokuratuur esitas neljapäeval Tartu maakohtule taotluse kuriteos kahtlustatava vahistamiseks. Kohus taotlust ei rahuldanud. «Kohus tuvastas, et kahtlustatava puhul ei ole ohtu uute kuritegude toimepanemiseks ega kriminaalmenetlusest kõrvalehoidumiseks. Seega puudus kohtu hinnangul alus kohaldada raskeimat kriminaalmenetluse tagamise vahendit – vahistamist,» põhjendas Tartu kohtute pressiesindaja Annett Kreitsman.

Kahtlustatav sai ajalehele teadaolevalt 2017. aastal kohtus karistada selle eest, et koos teise mehega võttis Tartus Lõunakeskuse seikluspargi eest seikluspargi alalt võõra vallasasja ebaseadusliku omastamise eesmärgil ära kuni 10 kg lastele mõeldud pandakujulise ratastel sõiduvahendi väärtusega 500 eurot. Selle teo eest sai ta tingimisi neljakuulise vangistuse.

Ühe nii ohvrit kui lööjat tundnud kohaliku sõnul oli ohver sõbralik ja pigem rahulik mees. «Nad panid ilmselt päris tihti tina. Lapsepõlvesõbrad peaaegu,» teadis kohalik rääkida ja lisas lööja kohta: «Ega ta ka väga hull ei olnud. Juua meeldis, aga sama palju meeldis nalja teha. Naine jättis hiljuti maha, siis hakkas vist eriti jooma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles