Kalev Vilgats: EKRE üksinda võib ainult kärada

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Kuna Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE) ja Isamaal on sama soov võimul püsida, ei ole koalitsiooni lagunemist (veel) ette näha.
Kuna Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE) ja Isamaal on sama soov võimul püsida, ei ole koalitsiooni lagunemist (veel) ette näha. Foto: Lilli Tölp

Esmaspäeval korraldab Reformierakond riigikogu erakorralisel istungil Jüri Ratase valitsusele umbusaldusavalduse. Praegu ei ole selle läbiminekuks vajalikke hääli ja nii see järjekordseks katseks ilmselt jääbki.

Poliitkuluaaridele lähemal ajakirjanike väitel on Reformierakond otsustanud lõpetada Keskerakonna hälistamise ehk meelitamise, et teeme omavahel valitsuse. Ratase tõrksus selles suhtes on arusaadav. Meenutagem Kaja Kallase ütlust, et ta ei tea, kas üldse leidub ministrikohta, kuhu Ratas sobiks. Nii saab võimuhuviline peaminister isegi aru, et praegust valitsust tuleb iga hinna eest koos hoida. Kuna Eesti Konservatiivsel Rahvaerakonnal (EKRE) ja Isamaal on sama soov võimul püsida, ei ole koalitsiooni lagunemist (veel) ette näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles