Eestis kasvas hüppeliselt diiselautode müük (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Eestis müüdi tänavu esimese poolaasta jooksul ligi 14 000 uut autot, millest umbes 2800 olid diiselmootoriga.
Eestis müüdi tänavu esimese poolaasta jooksul ligi 14 000 uut autot, millest umbes 2800 olid diiselmootoriga. Foto: Pm

Kuigi jutte diiselmootoriga autode kadumisest ja keelamisest räägitakse aina tihedamini, näitab statistika, et vähemalt Eestis on nad populaarsemad kui kunagi varem.

«Pole kahtlustki, et autotööstuse tulevik on elektri jõul sõitvad autod, kuid hetkel ollakse alles selle teekonna alguses,» ütles Aleksandra Kostjukovitš, kes on Volkswageni avalike suhete juht Baltikumis.

Ta tõi esile, et jaanuarist kuni juunini müüsid nad Eestis 406 uut diiselmootoriga Volkswagenit, mida on tervelt 71 protsenti rohkem kui aasta varem. Kõige populaarsem sõiduk oli Volkswagen Tiguani linnamaastur, mida müüdi 234. Arusaadavalt on Volkswagenil oma agenda ajada, kuid statistika peab paika.

Kui toetuda Eesti autoliidu AMTELi statistikale, siis müüdi Eestis esimese poolaasta jooksul kokku ligi 14 000 uut autot, millest viiendik ehk umbes 2800 sõidukit olid diiselmootoriga. Samas kasutatud sõiduautode impordist moodustasid diiselautod ligi kolmveerandi. See tähendab, et diislit maha kanda oleks veel ennatlik. Seda on öelnud ka AMTELi juht Arno Sillat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles