Lõuna-Eesti rallil stardib WRC legend Mikko Hirvonen

Postimees Sport
Copy
Mikko Hirvonen.
Mikko Hirvonen. Foto: Roni Rekomaa / AFP

30.-31. augustil sõidetaval Lõuna-Eesti Rallil stardib soomlasest rallilegend Mikko Hirvonen. 39-aastane Hirvonen võitis karjääri jooksul 15 MM etappi ning saavutas kokku 69 poodiumikohta. 

2009. aastal jäi teda MM tiitlist lahutama vaid kaks punkti, kokku platseerus aasta kokkuvõttes Hirvonen teiseks Sebastian Loebi järel ning seda lausa neljal korral. Karjääri jooksul esindas Hirvonen M-sport Fordi, Citroeni ja ka Subaru tehasemeeskondi. Lõuna-Eesti Rallil stardib Hirvonen MM-Motorspordi ettevalmistatud Ford Fiesta R5 autol.

Võistluse direktor Gabriel Müürsepp märkis, et sellise mastaabiga sõitja startimine Lõuna-Eesti rallil on märkimisväärne: «Lõuna-Eesti rallil on alati regiooni parimad sõitjad kohal. Seda enam on meil au kuulutada välja Põhjamaade ühe edukaima sõitja osavõtt.» 

Mikko Hirvonen: «Lõuna-Eesti ralli võistlustrassi ja korralduse kohta olen kuulnud palju head. Minu konkurendid, kes sellel võistlusel osalenud on kinnitavad, et teed on regiooni ühed parimad. Ootan rallit väga ning loodan R5 masinaga Oliver Solbergile ja teistele konkurentidele elu raskeks teha.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles