Florida hukkas geimehi tapnud sarimõrvari

BNS
Copy
Gary Ray Bowles
Gary Ray Bowles Foto: FLORIDA DEPT. CORRECTIONS / HANDOUT / EPA

USA Florida osariigi vangla hukkas neljapäeval sarimõrvar Gary Ray Bowlesi, kes tappis kaheksa kuu jooksul kuus vanemaealist geimeest.

Bowlesile (57) süstiti surmavat ainet kell 22.58, ütles kuberner Ron DeSantise kantselei.

Bowles mõisteti surma Walter Hintoni mõrvamise eest Jacksonville Beachis 1994. aasta novembris. Hinton oli Bowlesi kuues ja viimane teadaolev ohver 1994. aastal kaheksa kuu jooksul kestnud mõrvades, mis terroriseerisid osariikidevahelise kiirtee 95 ääres elanud inimesi. Tapmiskoha tõttu sai Bowles endale nimeks I-95 tapja.

Kõik algas Daytona Beachil John Hardy Robertsi mõrvaga. Seejärel tappis ta inimesi Marylandis Rockville'is, Atlantas Georgias ning Floridas Nassau maakonnas. Bowlesil oli oma sarimõrvari firmamärk: ta toppis ohvrite kurku erinevaid esemeid: rätikuid, kaltse, vetsupaberit, mulda, lehti ja isegi ühe seksilelu.

Bowles ei lausunud enne surma midagi, kuid ütles neljapäeva kuupäevaga käsitsi kirjutatud kirjas, et vabandab tehtu eest.

Uurijate sõnul oleks Bowles tapmist jätkanud, kui teda poleks kätte saadud. «Pärast mõnda aega ta ilmselt nautis seda,» ütles Robertsi mõrva uurinud Daytona Beachi detektiiv Thomas Youngman.

«Miks tappa inimesi pärast esimest mõrva? Esimene võis olla eksitus, aga teine? Võibolla see ka. Kuid kolmas, neljas, viies ja kuues? Kus on piir?»

Daytona Beachi politsei tegi esimese ohvri ehk Robertsi tapja kiirelt selgeks, sest Bowles jättis sündmuskohale kriminaalhooldaja dokumendi ning jäi rahaautomaadi kaamerale, kui üritas Robertsi kontolt raha võtta.

Kui Bowlesi tuvastamine käis kiirelt, siis tema leidmine osutus palju raskemaks. Politsei sai ta kätte alles pärast viie inimese surma kolmes eri osariigis.

Detektiivid kahtlustavad, et Bowles võis tappa ka naisi.

Endine Savannah' detektiiv John Best meenutas, et Bowles tunnistas meeste tapmised üles julgelt, isegi hoobeldes. Kuid kui talt küsiti, kas ta on tapnud ka naisi, siis mees laveeris ega andnud konkreetset vastust.

«Ta ei andnud meile kunagi selget jah või ei vastust,» lausus Best. «Ta ütles: "Vahetame teemat.«»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles