Mart Soidro kolumn: «vanamehe» võit

Mart Soidro
, literaat
Copy
Martin Kupper naeratab ja ulatab Gerd Kanterile käe. Taas. Olgu üks tegevsportlane ja teine amatöör või mitte, tulemus on ikka sama.
Martin Kupper naeratab ja ulatab Gerd Kanterile käe. Taas. Olgu üks tegevsportlane ja teine amatöör või mitte, tulemus on ikka sama. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mis on ühist Gerd Kanteril ja Michael Larrabeel? Aga Gerd Kanteril ja Nick Skeltonil? Pärast «pensionär» Kanteri järjekordset triumfi jagub mõtisklemiseks ainest.

Eelmisel nädalavahetusel toimusid Kadrioru staadionil Eesti meistrivõistlused kergejõustikus. Eesti Päevalehe nädalalõpulisa LP pakkus välja kümme duelli, mis võiksid ilmestada seda võistlust. Nende hulgas oli kolmandale kohale paigutatud Gerd Kanteri ja Martin Kupperi mõõduvõtmine.

Iseenesest oli ju olukord absurdne: 40-aastane Kanter, kes tõmbas eelmise hooaja lõpus tippspordile joone alla ja on enda sõnutsi teinud sel aastal vaid 200 heidet (8000 asemel), õrritab endast kümme aastat nooremat Kupperit, Rio olümpiamängude neljandat meest, kelle sihiks võiks olla Doha maailmameistrivõistlustel lõppvõistlusele jõudmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles