PM Saksamaal. Tänak haaras Neuville’i koduõuel ohjad

Siim Kaasik, Bostalsee
Copy
Ott Tänaku ja Martin Järveoja hoog Saksamaa viinamarjaistanduste vahel avaldas konkurentidele taas muljet. FOTO: Sander Ilvest
Ott Tänaku ja Martin Järveoja hoog Saksamaa viinamarjaistanduste vahel avaldas konkurentidele taas muljet. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

MM-sarja liidrid Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota) tegid esimese suurema sammu kolmanda järjestikuse Saksamaa ralli võidu poole, võites reedel kavas olnud kuuest kiiruskatsest neli.

Tänak alustas Saksamaa rallit sealt, kust viimasel kahel aastal pooleli jäi. Kuigi sõidurütmi leidmisega läks saarlasel mõni katse aega ning hommikul oli auto veidi alajuhitav, näitas ta konkurentidele tagatulesid. Abiks oli ka esimene stardipositsioon, mis erinevalt kruusarallidest on asfaldil puhtama tee tõttu eeliseks.

Tänaku tempos suutis püsida vaid MM-sarja kolmas mees, Hyundai esisõitja Thierry Neuville. Kuid belglanegi vangutas eestlase neljanda kiiruskatse aega nähes pead. Kõigest 9,27, suhteliselt lihtsa kilomeetriga edestas Tänak teda pooleteise sekundiga.

«Ma ei oska öelda, kui palju Tänakul veel juurde on panna. Ta on juba praegu väga kiire. Kui aus olla, siis minul enam väga kuskilt juurde panna pole,» tunnistas Neuville, kes kaotas eestlasele enne lõunast hoolduspausi 3,2 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles