Galerii: Elva mändide all selgitati välja kõige tugevamad mehed ja naised

Copy

Täna ennelõunal kohtusid Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses tugevad mehed ja naised, et jõudu katsuda nii käesurumises kui ka köieveos. Samuti selgitati välja Eesti meister jõuraja läbimises. 

Jõuraja läbimises oli kaks vanuserühma: juuniorid ja seeniorid. Juunioride vanuseklassis võistlesid peamiselt ligi 20-aastased noormehed, aga oli ka kaks erandit: raja tegid läbi 12-aastane Sander Aan ja tema õde Janeli Aan. Seenioride vanuseklassi kuulusid üle 40-aastased naised ja mehed.

Isa treenib

Juba möödunud aastal, kui Elvas väemänge esimest korda korraldati, tegi toona 11-aastane Sander Aan jõumeestele mõeldud raja läbi. Nii Janelit kui ka Sanderit treenib nende rammumehest isa Peeter Aan, kes oli ka tänase võistluse peakorraldaja.

Tänavusel jõurajal tuli juunioride klassis võistlevatel naistel ja meestel kantida rehvi, kanda kas 80- või 100-kilogrammist raami, tõsta kümme või 20 korda sangpommi ning suruda Apollot (kang, millel ketaste asemel annavad raskust rehvid) kümme korda üles, naised tegid ülessurumise asemel jõutõmbeid. 

Möödunud aastal korraldati Elvas väemänge esimest korda ja siis oli rada pisut kergem. «Siis oli rohkem kätekõverdusi ja raskustega harjutusi vähem,» rääkis Sander Aan. Noormees tegi raja läbi vähem kui kolme minutiga, mis on tema vanust arvestades väga hea tulemus. Vanematele võistlejatele jäi ta alla umbes kümne sekundiga.

Tänavu Sander Aan siiski võidu nimel ei võistelnud, eesmärk oli rada läbi teha. Sama siht oli ka kaks aastat vanemal õel, kes esimesel katsel kukkus ja katkestas, kuid hiljem edukalt uuesti proovis.

Oma vanuseklassis ainuke

Täna oli võistlemas viis naist, kellest seenioride vanuseklassis võistles vaid Kaire Elias. Talle oli kõige keerulisem teha Apolloga jõutõmbeid. «See on uus asi, mida varem pole võistlustel olnud,» rääkis Elias. Ta lisas, et pärast seda oli teisi ülesandeid raskem teha. Kõiki jõurajal olevaid harjutusi tuli osalejatel teha kaks korda.

Seenioride vanuseklassi meeste arvestuses oli osalejaid rohkem. Elvasse oli kohale sõitnud ka Võru tuletõrjujaid esindav Harri Joakit. Möödunud aastal päästjate maailmamängudelt Lõuna-Koreast naasis Joakit kaheksa medaliga.

Võistluse auhinnafond oli väga omanäoline: esimese koha omanikke ootas muruseeme, pehme padi ning kolmetunnine sauna kasutamises õigus. Teine koht pidi leppima Rannu Seemne kikerherneste ning Eggo munadega. Pjedestaalile pääsejad said ka kuldsed karikad. Et võistlus veel kestab, siis täpsed tulemused alles selguvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles