Galerii: Roheline kuld meelitas Rakvere Kirikuparki

Copy
Rakveres toimus kogu pere metsapäev.
Rakveres toimus kogu pere metsapäev. Foto: Vladislav Musakko

Täna toimus Rakvere Kirikupargis kogu pere metsapäev. Jagati nõuandeid metsamajandajatele, nauditi ansambli Curly Strings muusikat. Lisaks põnevatele väljapanekutele ja seminaridele oli päev täis ka huvitavaid töötubasid.

Vanaema Õiel oli tore päev, lapselaps Kert meisterdas talle pesakasti. Teismeline puhkab koos oma vanema vennaga Rakveres vanaema juures ja Õie arvas, et noormehi võiks kogu pere metsapäev köita. "Tahtsin, et nad näeksid metsatehnikat," lausus Õie. 

43 hektari metsa omanik Tõnu rääkis, et hommikul vara käis ta oma metsast läbi ja nüüd otsustas metsapäevale tulla hinge tõmbama. Seitse päeva nädalas metsa eest hoolitsev pensionär ütles, et loodab kuulda metsaga seotud seaduste ja toetuste muudatustest. "See on ka kohtumiste päev," märkis mees. 

Metsapäeval anti juba hommikul Rakvere Keskväljakul avapauk raievõistlusele. Kogu päeva vältel oli Rakvere Kirikupargis tegevusi kogu perele. Tutvumiseks oli väljas tõeliselt võimas metsatehnika ning ekspertidelt sai küsida metsanõu. Lisaks põnevatele väljapanekutele oli päev täis mitmesuguseid töötubasid ja jõukatsumisi alates metsaviktoriinist ja käbikorvpallist lastele kuni pesakastide meisterdamise ja mõõdusaagimiseni välja.

Räägiti kohalikust metsandusest, Lahemaa metsades kogutust, esinesid Curly Strings ja räpiduo Vesikas & Fofkin. Kuulutati välja tänavuse aasta parim metsamajandaja.

Kogu pere metsapäeva raames toimus ka ekskursioon mulluse parima metsamajandaja Lauri Salumäe metsa, lisaks sai ka Varangu külas Mäehansu talus tutvuda Salumäede pere metsade ja metsamajandamispraktikatega ning kitse- ja lambakasvatusega. 

Osaleda sai metsanduslikel miniseminaridel. Metsateadlane Jürgen Aosaar, kes rääkis olukorrast metsandusest, sõnas, et üks viis kliimamuutusi leevendada on mets ja metsandust. 

Keskkonnaminister Rene Kokk ütles Virumaa Teatajale, et Eestimaa mets elab normaalselt. "Pigem hästi kui halvasti. Rõõmu teeb see, et järjest rohkem erametsaomanikke istutab metsa tagasi," märkis Kokk.

Intervjuud keskkonnaministriga saab lugeda Virumaa Teataja paberväljaandest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles