Kaljulaidi ja Putini kohtumine tõi Vene turistid Eestisse (26)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Ain Käpp soovib töötukassa palgahüvitise jätkamist kuni 2021. aasta kevadeni.
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Ain Käpp soovib töötukassa palgahüvitise jätkamist kuni 2021. aasta kevadeni. Foto: Konstantin Sednev

Tänavu mais tegi vene turistide arv Eestis ootamatu jõnksu üles. Tallinna hotellijuht Ain Käpp pakub, et see oli Kersti Kaljulaidi ja Vladimir Putini kohtumine, mis idanaabri siia tõi.

Statistikaameti andmetel ööbis Eesti hotellides mais 25 320 vene turisti – aastataguse ajaga võrreldes lausa 41 protsenti rohkem. «Vene turist tuli Eestisse tagasi», «Vene turist avastas uuesti Eesti», kirjutasid ajalehed. Võrdluseks, aprillis ja juunis ööbis idanaabreid siin ligikaudu kolmandiku võrra vähem.

TallinnHotelsi juhi Ain Käpa, kes tüürib pealinnas Palace’i, Savoy ja Berni hotelli, pani selline hüpe esialgu kukalt kratsima.

«Mõtlesime, millest see tuleb, kas reklaamid töötavad, kas EAS teeb tööd või milles asi,» rääkis ta. «Siis rääkisin ka meie Vene külalistega, et kuidas nemad seda seletaksid. Nad vastasid: teie president käis ju meie omaga kohtumas, selles on asi.»

Vene turistide huvi Eesti vastu kahanes drastiliselt aastatel 2014–2015, mil rubla hind langes põrmu ja lääs kehtestas Venemaale sanktsioonid.

Kommentaarid (26)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles