PM Ungaris. Võrkpallinaiskonna peatreener Ojamets: puhkepäeval spaasse ei minda

Carl-Robert Puhm
Copy
Andrei Ojamets
Andrei Ojamets Foto: Gertrud Alatare

Võrkpalli naiskonna peatreener Andrei Ojamets oli eilse 1:3 kaotuse järel üldjoontes oma  hoolealuste esitusega rahul. Peatreener tunnistas, et meie naiskonnal jääb puudu kogemusest, et sellised mängud enda kasuks kallutada.

«Kõik neli geimi oli ilus võrkpall. Aga geimilõppudes andsime selle mängu käest. Me ei suutnud  otsustavatel hetkedel säilitada külma pead. Vaja läinuks rahulikkust ja paremat  keskendumist. Tähtsad punktid algavad kahekümnendatest ja me tegime seal liiga palju rumalusi.» Peatreeneri hinnangul saab neil hetkedel saatuslikuks vähene kogemus ja psühholoogiline pinge.

«Aga üldiselt olen rahul, sest numbritega me alla ei jäänud. Mängupilt on esimeste mängudega võrreldes nagu öö ja päev. Mängisime tunduvalt vabamalt - eks see üleeilne geimivõit andis naistele palju eneseusku,» tõdes peatreener.

Ojamets tõi esile Nette Peiti ja Anu Ennokit.

«Meie ei pea midagi häbenema. Nette näitas, milleks ta võimeline on - realiseeris hästi ka raskeid palle. Tõsted ei olnud alguses kõige kvaliteetsemad, aga tasapisi paranesid, mis võimaldasid tal end järjest rohkem näidata. Ka Anu oli väga hea. Hoidis meie vastuvõttu üleval ja mängis kaitses tublilt. Tempost oleks tahtnud rohkem punkte, aga seal on omad põhjused, jättis Ojamets asja enda teada.»

Koondise peatreener hoidis mängus Rumeenia vastu rotatsiooni väiksemana kui varasemalt. «Tänases mängus oli võidulõhn õhus, ei tahtnud mängurütmi rikkuda. Kõik mängijad, kes platsil olid, said ju hakkama.»

Täna on naiskonnal puhkepäev, aga kord koondises on paigas.

«Mingit Spaad ei tule, hommikul on kerge treening jõusaalis. Võibolla teeme raskustega, võibolla lihtsalt võimleme. Turniir on füüsiliselt raske. Eks ole näha, mis me neljandal ja viiendal mängul teeme. Viimane kord kui me Portugalis turniiril mängisime, olime viiendaks mänguks täiesti küpsed. Saame näha, kuidas seekord vastu peame.»

Eesti naiskond peab järgmise kohtumise teisipäeval. Kell 19.00 algavas mängus kohtutakse Hollandiga. Mängust vahendavad otsepilti Kanal 12 ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles