Katsuta debüüdist WRC autoga: ma ei osanud oodata, kuidas WRC auto rasketes oludes käitub

Christopher Krutto
Copy
Takamoto Katsuta.
Takamoto Katsuta. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jaapani rallisõitja Takamoto Katsuta tegi nädalavahetusel sõidetud Saksamaa MM-rallil debüüdi WRC auto roolis ja lõpetas nende arvestuses viimasel, 10. kohal. Kaotust võitjale Ott Tänakule kogunes üle kaheksa minuti. Jaapanlane tunnistas, et ralli oli raske, kuid eesmärk sai täidetud.

Katsuta tunnistas, et tegu oli raske nädalavahetusega, kuid eesmärk sai täidetud. «Väga raske nädalavahetus, sest kõik oli minu jaoks uus. Eriti keeruline oli alguses, sest siis oli mul närv ka sees. Aga me jõudsime lõppu ja see oligi selle nädalavahetuse ainuke eesmärk. Ma järgisin paika pandud strateegiat ja ei surunud liiga kõvasti.»

Jaapanlane rääkis, et ei osanud auto käitumist rasketes oludes ette ennustada. «Kuigi ma ei surunud, ei osanud ma oodata, kuidas WRC auto Saksamaa keerulistes oludes käitub. Pinnas oli väga muutlik ja auto pidamist oli seetõttu raske mõista. Ma õppisin nädalavahetusega palju ja sain enesekindlust juurde. Ma olen oskuste arenguga rahul.»

«Tahan tänada tiimi, kes mind terve nädalavahetuse aitasid. Samuti soovin edastada tänusõnad kruusaspetsialistidele Jarkko Nikarale ja Mikko Markkulale, sest nad aitasid mind kõvasti,» ütles Katsuta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles