Kolka neemelt kajakiga Ruhnu sõitnud lätlane leiti surnuna

Pärnu Postimees
Copy
Lätlasest kajakisõidufanaatik Aigis Auders asus 16. augusti hommikul Lätist Kolka neemelt teele Ruhnu saarele, kuhu ta ei jõudnud.
Lätlasest kajakisõidufanaatik Aigis Auders asus 16. augusti hommikul Lätist Kolka neemelt teele Ruhnu saarele, kuhu ta ei jõudnud. Foto: Läti politsei Facebooki konto

Eile pärastlõunal leiti Liivi lahe idaosast hukkunud tundmatu inimene. Lähedased tuvastasid, et tegemist oli üle-eelmise nädala lõpul Kolka neemelt merele läinud 58aastase Aigis Audersiga.

Kadunuks jäänud lätlase otsinguid vabatahtlike abil teinud sihtasutuse Kadunud operatiivse otsingugrupi (OPEROG) teatel leiti hukkunu Eesti-Läti piiri lähistelt Kabli kandist poole meremiili kauguselt kaldast.

Lätlasest kajakisõidufanaatik asus 16. augusti hommikul Lätist Kolka neemelt teele Ruhnu saarele, kuhu ta ei jõudnud.

Audersi oliivroheline kajak ja must süsinikaer leiti eelmisel kolmapäeval Pärnu lahe rannikult Tõstamaa ja Varbla vaheliselt alalt. Veesõidukist oli lähedaste sõnutsi puudu väike aer, veekindlas kotis CATi mobiiltelefon ja rohekasbeež nokamüts. Teised kaasa võetud esemed olid kajaki veekindlas kambris alles.

Merel kadunud meest otsisid Läti ja Eesti päästekopterid merelt, lähedaste ja vabatahtlike abiga kammiti üheksa päeva jooksul läbi Ruhnu saar, Lõuna- ja Loode-Saaremaa rannik ning rannikuala Virtsust Iklani koos Kihnu ja Manilaiu saarega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles