NOËP esitas kaevurite päeval uut repertuaari

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
NOËP esines pühapäeva Kohtla-Nõmmel Eesti kaevandusmuuseumis toimunud kaevurite päeval.
NOËP esines pühapäeva Kohtla-Nõmmel Eesti kaevandusmuuseumis toimunud kaevurite päeval. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik.

Eesti üks praeguseid edukamaid popmuusika artiste välismaal NOËP  esitas pühapäeval Kohtla-Nõmmel toimunud kaevurite traditsioonilisel pidupäeval ka uut repertuaari, mille seast on kavas välja anda uued lood. 

Eestis harva esinev NOËP  tegi Eesti Energia ja Viru Keemia Grupi poolt korraldatatud iga-aastasel Ida-Virumaa ühel suuremal rahvapeol, kaevurite päeval, tunniajalise esinemisseti. 

Oma tuntud hittide, nagu "Rooftop", San Francisco" ja teised, üllatas ta kaevureid ja nende pereliikmeid ka looga "On My Mind", mida ta enda sõnul veel kunagi varem kusagil esitanud pole. Kui tavaliselt esineb NOËP kontsertidel üksi, siis seekord oli ta laval koos löökriistu mänginud Rain Parvega. 

Eelmisel nädalal Prantsusmaa kuurortlinna Sète festivalil esinenud NOËPi teine avalik kontsert sel suvel Eestis peale Kohtla-Nõmme tuleb 7. septembril Tallinnas Telliskivi loomelinnakus. 

Enefit Kaevanduste pressiesindaja Jelena Derbneva sõnul püütakse kaevurite päeva kontserdikavas pakkuda igal aastal mõnda säravat artisti, keda kohalik publik pole veel eriti palju näinud ega kuulnud. 

Kaevurite päeval on läbi aegade esinenud enamik Eesti tippartiste nagu Anne Veski, Koit Toome, Tanja Mihhailova, Smilers, Terminaator ja paljud teised. Välisartistidest on õlihindade tippajal laval olnud ka  Thomas Anders ja Secret Service. Sel aastal esinesid peale NOËPi suurel laval veel Uku Suviste ja Anna Darling Band. 

Päikselisel pühapäeval oli tänavust kaevurite päeva tähistamas Derbneva sõnul üle 5000 inimese. "Väga palju oli peredega inimesi. Viimastel aastatel olemegi püüdnud kujundada seda pidupäeva eelkõige pereürituseks, kus oleks palju mitmesugust tegevust ka lastele," sõnas ta. 

Seekord õpetasid lastele tsirkusetrikke Vello ja Endla Vaher. Avatud oli ka seiklusrajaga ronimisala, toimusid teatrietendused ja tegutsesid töötoad. Lisaks oli võimalus ronida ja pilte teha kaevandusmuuseumi õuel olevatel suurtel kaevandusmasinatel. 

Toimus ka traditsiooniline kaevurite isetegevuskonkurss. Meelerahualal õpetati joogaharjutusi.  Spordiprogrammis oli traditsiooniliselt kõige populaarsem ala kaevurisaapa heide. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles