Õnnetuses jala kaotanud teadlane: teadlik hingamine päästis mu elu

Marilin Vikat
, vanemtoimetaja
Copy
Pärast ränka õnnetust aitab tunnustatud teadlane Michèle Anne Barocchi õppida taastama keha tervenemisvõimet ja jõudu hingamise abil.
Pärast ränka õnnetust aitab tunnustatud teadlane Michèle Anne Barocchi õppida taastama keha tervenemisvõimet ja jõudu hingamise abil. Foto: Marilyn Jurman

«Olin teadlane, joogaõpetaja, töötasin ÜRO ja Maailma Terviseorganisatsiooni heaks. Pärast jala kaotamist olin terve aasta voodis. Võib päris julgelt öelda, et see, mille läbi elasin, oli kohutav. Aga elus ei ole määrav see, mis sinuga juhtub, vaid mida toimunuga peale hakkad,» räägib isiklikust kogemusest tunnustatud nakkushaiguste uurija Michèle Anne Barocchi.

Nakkushaiguste ja immunoloogia doktor Barocchi veetis nädala Eestis, andes stuudios It’s Yoga huvilistele edasi teadmisi õige hingamise tähtsusest ja seletades, kuidas see mõjutab otseselt närvisüsteemi ja organismi tervenemisvõimet.

Itaalias kõrvalises paigas liiklusõnnetusse sattunud naine meenutab oma jalaproteesile osutades, kuidas hingamine õnnetuses tema elu päästis. «Sel hetkel läks mu keha ellujäämisrežiimile. Olin motorolleri tagaistmel ja kui kurvi peal keerasime, tuli nurga tagant auto – mu jalg jäi sõidukite vahele ja läks pauh! mitmeks miljoniks tükiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles