Eesti meister raiespordis on Helvis Koort

maaelu.postimees.ee
Copy
Järgmisel aastal ootab ees MM ja Helvis Koort usub, et ta suudab koha ka Eesti võistkonnas kindlustada.
Järgmisel aastal ootab ees MM ja Helvis Koort usub, et ta suudab koha ka Eesti võistkonnas kindlustada. Foto: Kermo Vahula

24. augustil, selgus Rakveres Eesti meister raiespordis, kelleks sai Helvis Koort. Husqvarna võistkonda esindavale mehele oli see teine meistritiitel.

Viimati võidutses ta Eesti tähtsaimatel tiitlivõistlustel 2017. aastal. Kokkuvõttes võitis soomlane Jukka Perämäki 1658 punktiga.

Raievõistluste xCUT CUP 2019 viimasele etapile, mille raames selgus ka Eesti meister, olid end kirja pannud peaaegu kõik varasemad tiitlivõitjad. Seetõttu oli juba ette oodata tihedat konkurentsi.

Reedel, 23. augustil alustati Salla Kuursaali platsil langetamisega. Perämäki tegi alustuseks kohe tugeva tulemuse, saades langetamises 659 punkti. Koort oli pärast langetamist parima eestlasena teine 658 punktiga. Teist võistluspäeva alustas Koort kohe alavõiduga saeketi vahetuses saades 136 punkti. Kombineeritud järkamises kogus värske meister 182, täpsussaagimises 238 ja laasimises 432 punkti. Võistluste kogusummaks andis see 1646 punkti ja Eesti meistritiitli.

Üldarvestuses oli kolmas Anto Laas (1637 punkti).

Rakveres selgusid parimad raiespordis. Vasakult: Jukka Perämäki, Helvis Koort ja Anto Laas.
Rakveres selgusid parimad raiespordis. Vasakult: Jukka Perämäki, Helvis Koort ja Anto Laas. Foto: Vladislav Mussako

Värske Eesti meister kommenteeris pärast võitu, et emotsioonid on päris laes. “Esimene ala, langetamine, andis mulle hea tulemuse. Teine ala,ketivahetus, tuli ajaga 9.48. See on täiesti maailmaklassist tulemus ja selle pealt oli hea edasi minna. Muid alasid läksin juba rahulikult tegema,” iseloomustas Koort oma võistlust.

Viimase ala kohta kommenteeris Eesti meister, et talle ei meeldi minna rajale esimesena. “Õnneks oli soomlane ees ja ma sain minna oma tulemust tegema. Ausalt öeldes poleks mul selle vastu midagi olnud kui ka keegi teine oleks võitnud,” jäi Koort tagasihoidlikuks.

Tuleviku kohta ütleb ta, et järgmisel aastal ootab ees MM ja Koort usub, et ta suudab koha ka Eesti võistkonnas kindlustada. “Senised tulemused on näidanud, et see koht tuleb,” lisas ta.

Juunioride arvestuses tuli 1559 punktiga võitjaks Ralf Elfenbein. Teine oli Kaspar Semm (1553 punkti) ja kolmas Peeter Mitt (1549 punkti).

Juunioride arvestuses tuli võitjaks Ralf Elfenbein
Juunioride arvestuses tuli võitjaks Ralf Elfenbein Foto: Kermo Vahula

Võistluste peakorraldaja Mart Kelk on tänavuste võistlustega väga rahul. “Viimasel etapil oli palju võistlejaid ja konkurents tihe. Sisuliselt selgus alles kõik viimase ala ehk laasimisega,” kommenteeris Kelk, kellel jagus palju kiidusõnu ka publikule. “Väga lahe publik ja palju kaasaelajaid. Rakvere tõestas, et on tõesti väge täis,” lisas peakorraldaja.

Võistluste tulemused on leitavad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles