Piip ja Tuut Teater alustab 10. hooaega

Kultuuritoimetus
Copy
Piip ja Tuut
Piip ja Tuut Foto: Piip ja Tuut

Piip ja Tuut Teatri juubelihooaeg algab etendustega Kaja kultuurikeskuses, Mustamäel. Kahel septembri nädalavahetusel 6-7.09 ja 13-14.09 jõuavad esmakordselt Tallinna publiku ette kaks uusimat autorilavastust peredele: «Piip ja Tuut ooperis» ning «Piip ja Tuut lähevad kosja».

Seejärel ootavad teatrit ees välisreisid Lõuna-Koreasse, Hiina, Leetu ja Austraaliasse lavastustega «Piip ja Tuut kontserdil», «Piip ja Tuut köögis» ning «Piip ja Tuut Hamlet».

Lavastust «Cabaret Siberia» mängitakse 2.oktoobril Moliére teatris, Brüsselis ning 10-12.oktoobril KUMU auditooriumis, Tallinnas.

Juubelihooaja esimene uuslavastus, Gunnar Edanderi ja Agneta Erels-Jarlemani miisukal «Kassid», kus teevad oma esimesed rollid Piip ja Tuut Teatris noored näitlejad Grete Konksi, Maarja Tammemägi, Stefan Hein ja Kristjan Poom, jõuab lavale Haide Männamäe käe all 1. novembril ASSITEJ festivali NAKS raames. Teine uuslavastus sünnib Piibul ja Tuudul koostöös Vilde muuseumiga Vilde muuseumis ja kannab pealkirja «Jõulud Vildega».

10. hooaja teise poole plaanid aastaks 2020 on tehtud, kuid nende teostumine küsimärgi all. Erateatrina oleme haavatavamad, kui kõrvalt Piibu-Tuudu edulugu vaadates võib paista. Kas väiketeater jääb püsima kultuuripoliitilistes tõmbetuultes, näitab aeg.

Kümne aastaga on Piip ja Tuut Teatris lavale jõudnud 34 lavastust, millest 16 kodulaval. Juubelihooaja alguseks on teatri mängukavas 14 lavastust, neist peredele 11, täiskasvanutele 2 ja noortelt 1 lavastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles