Video: raju torm kuhjas Hispaania tänavatele rahemäed (1)

Copy
Arganda del Rey elanikud kühveldamas tänavatele kuhjunud rahet.
Arganda del Rey elanikud kühveldamas tänavatele kuhjunud rahet. Foto: Rodrigo Jimenez / EPA / Scanpix

Madridi piirkond jäi eile õhtul raju tormi meelevalda ning lisaks üleujutatud tänavatele ja rahekuhjadele tabas Hispaaniat ka tornaado.

Hispaania pealinna ümbritsev teedevõrgustik oli eile õhtul vihmavalingutest üle ujutatud, Barajase lennujaama suunduvad lennud suunati ümber ning metroosüsteem oli osaliselt rivist väljas. Sellise kaose tõi kaasa üle Ibeeria poolsaare liikuv tugev madalrõhkkond.

Hispaania meteoroloogiateenistuse sõnul registreeriti Madridi kohal üle 9300 välgunoole.

Üks tõsisemaid kahjusid saanud piirkond oli Madridi äärelinn Arganda del Rey, kus tulvavesi pühkis tänavatelt autosid ja prügikonteinereid.

Kohalikud pidid aga rahekuhjadest vabanemiseks võtma kasutusele labidad. Meteoroloogiateenistuse hinnangul sai linn ühe õhtuga 46,4 liitrit sademeid.

Arganda del Rey elanikud rahet kühveldamas.
Arganda del Rey elanikud rahet kühveldamas. Foto: Rodrigo Jimenez / EPA / Scanpix

Kõige äärmuslikumad ilmaolud kestsid ainult 20 minutit, kuid selle aja jooksul oli näha tänavatel jugadena tulvavat vett, mis pühkis enda teelt isegi linnaruumi paigutatud pinke.

Arganda metroo jäi täna hommikuni suletuks ning linnavalitsus seadis üles abikeskuse tulvadest kannatada saanud inimeste aitamiseks.

Madridi eriolukordade ameti sõnul said päästjad eile 1134 väljakutset, muuhulgas tuli koristada teele langenud puid, tõkestada tulvavett ja kindlustada elamuid üleujutuse eest.

Lisaks Argandale ja pealinnale said tugevamaid kahjusid veel Valdemoro, Pinto, Rivas`, Getafe ja Fuenlabrada piirkonnad.

Tugev külma õhku kandev tsüklon liigub edasi ida suunas ning Valencia, Alicante, Murcia ja Baleaaride piirkonnad on seatud kõrgendatud valmisolekusse.

Meteoroloogiateenistuse sõnul kestab tormine ilm homme hommikuni kui tsüklon liigub edasi Põhja-Itaalia suunas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles