VAT Teatri hooaega alustab Katariina Undi lavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Katariina Unt
Katariina Unt Foto: Mihkel Maripuu

VAT Teater alustab oma 33. hooaega 3. septembril esietenduva Paul Zindeli perekonnadraamaga „Kosmilised saialilled”, mille lavastab Katariina Unt.

Pulitzeri preemiaga pärjatud näidend, originaalpealkirjaga „Gammakiirte mõju kosmilistele saialilledele”, on lugu üksikemast ja tema kahest teismelisest tütrest.

Elu hammasrataste vahele jäänud ning illusioonidesse klammerdunud Beatrice üritab päästa oma õrnas eas tütreid reetliku maailma kurjuse ja ebaõigluse käest, aga kuidas ja kust leida inimeseks olemise jõudu, kui elupõlguse söövitav kiirgus on jõudnud sügavale südamesoppi? Rahvusraamatukogu Tornisaalis etenduvas kriipivas loos on laval Triinu Meriste (Ugala Teater), Loviise Kapper, Elena Koit ja Katariina Unt.

Juba 27. septembril on oodata järgmist esietendust. KUMU auditooriumis jõuab rahva ette poliitilistest intriigidest ja inimlikust manipulatsioonist pajatav „Pariisitar”, mille autor on hinnatud telesarja „Kaardimaja” looja Beau Willimon ja lavastaja Aare Toikka. Lavastuses mängib peaosa Katariina Tamm ning teistes osades on Merle Palmiste (Eesti Draamateater), Henessi Schmidt, Margus Prangel (Von Glehni Teater) ning Tanel Saar..

Sügisepoole, täpsemalt 14. novembril, äratab lavastaja Margo Teder Rahvusraamatukogu Teatrisaalis uuesti ellu August Kitzbergi igihalja loo „Kauka jumal”, milles peaosa mängib Indrek Taalma. Teisi rolle täidavad Elina Reinold, Karolin Jürise, Ago Soots ja Meelis Põdersoo. Näidendi on kaasajastanud Mihkel Seeder.

Veebruaris jõuab lavale EMTA lavakunstikooli 29. lennu lavastajatudeng Andreas Aadeli diplomitöö, Harold Pinteri „Tumm teener”.

Märtsis esietendub VAT Teatris  praegugi repertuaaris olevate "#kaotamindära" ja "Kiskja" lavastaja Helen Rekkori uus lavalugu tööpealkirjaga „Tallinnville”, mis keskendub moodsa aja tallinlaste armastuslugudele.

Aprillis näeb aga ilmavalgust tunnustatud režissööri Sulev Keeduse lavastus „Sõjasõltlane”, mis põhineb Jon Steele´i samanimelisel rahvusvahelisel bestselleril.

NB! VAT Teatri hooaja alguse suur uudis on seegi, et nüüdsest on Rahvusraamatukogu teatrisaalis nummerdatud istekohad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles