Galerii: EV100 raamatusarjas esitleti Villu Zirnaski teost «Eesti panganduse ja kindlustuse 100 aastat»

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

27. augustil esitleti Eesti Panga muuseumis Eesti Vabariik 100 raamatusarja kuuluvat Villu Zirnaski teost «Eesti panganduse ja kindlustuse 100 aastat», milles autor annab ülevaate Eesti pangandus- ja kindlustusajaloo pöördelisematest episoodidest.

Raamatu autori Villu Zirnaski sõnul katab raamat tegelikult tükk maad pikemat ajajärku kui Eesti Vabariigi 100 aastat. «Eesti kapital hakkas aegamööda jõudu koguma koos eestlaste rahvusliku ärkamisega 18. sajandi teises pooles ning 1910ndateks aastatel käis siin juba elav rahvuslik pangandus- ja kindlustustegevus – pealispinnal tänasest väga erinev, aga sisuliselt äriloogikalt nii mõneski asjas üllatavalt sarnane,» sõnas Zirnask.

«Panganduse ja kindlustuse raamat on detailiküllane lugemine valdkondadest, millega me kõik kokku puutume ning mille kohta teadmiseid täiendada pole kunagi liiast,» ütles EV 100. aastapäeva korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaaraamatu esitlusel. «Kogumise ja tarbimise teemad on aktuaalsed läbi aegade ning panganduse heast tervisest sõltub nii eraisikute kui riikide käekäik,» lisas ta.

Teos «Eesti panganduse ja kindlustuse 100 aastat» koondab endas ülevaadet alates Jannseni «taggawarrakassa» mõttest, käemeestest ja pangabussidest kuni ühiskonda raputanud viimaste aastate rahapesu skandaalideni.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas üle 40 teose, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles