USA kiitis heaks 3,3 miljardi väärtuse püüdurrakettide müügi Tokyole (2)

Copy
USA sõjalaev Paul Jones 2017. aastal katsetamas püüdurraketti SM-3 Block IIA. Ühendriikide kaitseministeerium kiitis teisipäeval heaks kuni 73 sellise raketi müügi Jaapanile.
USA sõjalaev Paul Jones 2017. aastal katsetamas püüdurraketti SM-3 Block IIA. Ühendriikide kaitseministeerium kiitis teisipäeval heaks kuni 73 sellise raketi müügi Jaapanile. Foto: Leah Garton/AFP/Scanpix

USA kaitseministeerium kiitis teisipäeval heaks 3,3 miljardi dollari väärtuses püüdurrakettide müügi Jaapanile olukorras, kus Põhja-Korea kasvavad raketivõimed ähvardavad Washingtoni liitlast.

Jaapan ostab kuni 73 Ühendriikide kaitsetööstusfirma Raytheoni toodetud püüdurraketti SM-3 Block IIA, mis on välja arendatud sõjalaevadel baseeruvalt raketitõrjesüsteemilt Aegis väljatulistamiseks ballistiliste rakettide püüdmiseks, teatas Pentagon. 

Raketitehing langeb ajale, kui Põhja-Korea laiendab oma raketivõimeid ja on tõestanud viimasel kahel aastal võimet tulistada välja kesk- ja kaugmaa ballistilisi rakette, mis võivad tabada nii Jaapanit kui ka Ühendriike. 

Augustis on Pyongyang korraldanud seitse uute lühimaarakettide katsetust, mille käigus on vähemalt üks rakett lennanud Jaapani tabamiseks piisavale kaugusele. 

Pentagon kiitis heaks ka relvatehingud Ungari, Lõuna-Korea, Leedu ja Taaniga maksumusega ühtekokku 943 miljonit dollarit. 

Ungari ostab 180 kesktegevusraadiusega õhk-õhk-tüüpi raketti AIM 120C-7, mille on samuti välja arendanud Raytheon.

Leedu soetab 500 JLTV-tüüpi soomusmaasturit ning Lõuna-Korea ostab allveelaevatõrjelennukile Poseidon P-8 mõeldud 31 MK-54-tüüpi kergtorpeedot. 

Taani ostab teiselt USA kaitsetööstusfirmalt Lockheed Martin madalsagedusel töötavaid sonarisüsteeme. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles