Taavi Kotka: Aaviksoo valetab räigelt, jääb vahele, aga midagi ei juhtu (14)

Copy
Taavi Kotka lõi tüdrukutele kooli HK Unicorn Squad.
Taavi Kotka lõi tüdrukutele kooli HK Unicorn Squad. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tarkvarainsener ja ettevõtja Taavi Kotka kritiseerib teravalt Eesti teaduses tekkinud ringkaitset ja pettuse õigustamist. Kotka kirjutas sotsiaalmeedias, et Aaviksoo valed on avalikult tõestust leidnud, kuid akadeemilist eliiti see ei häiri.

Tarkvarainsenerid Taavi Kotka ja Andres Kütt kirjutasid eile Postimehes, ülikoolide juhtimisprobleemist ja «käsi peseb kätt» suhtumisest, mis rahastajad eemale peletab.

Täna tõi Kotka sotsiaalmeedias välja konkreetsed punktid, mis tänases Eesti teaduses valesti on. Avaldame tema välja toodud punktid:

  • Noorteadlane peab anuma anonüümsust, et juhtida tähelepanu süsteemi vigadele, sest tal on hirm, et muidu võib leivast ilma jääda (haige!).
  • Rektor Aaviksoo ignoreerib vihjeid ja ei vaevu isegi kontrollima vilepuhuja väiteid.
  • Rektor Aaviksoo valetab räigelt ajakirjandusele, jääb sellega haledalt vahele, aga midagi ei juhtu. Nii tema kui kogu meie akadeemilise eliidi jaoks on see okei. Kallid teadlased, teil mingid põhimõtted ikka on siin elus või kust maalt hakkab teie punane joon?
  • Juhte ülikoolides valitakse mitte nende oskuste ja liidriomaduste järgi, vaid selle järgi, kui palju nad on valmis kaitsma olemasolevat süsteemi ja välja võidetud sooje kohti.
  • Puudub aus konkurents ja pigem on «käsi peseb kätt» süsteem, kus kõik peavad saama «nokka niisutada» ja kõik vahendid on õigustatud, et instituudi eelarve kokku saada.

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles