Ivan Makarov: milleks õppida keelt, kui arstid, müüjad ja kõik teised teenindavad sind vene keeles? (22)

Ivan Makarov
, kolumnist
Copy
Ivan Makarov FOTO: Erik Prozes/Postimees
Ivan Makarov FOTO: Erik Prozes/Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

Meil kurdetakse, et keeleõpetajad on kehvad, keelekursused kallid, tasuta keelekursusi vähe jne. Varsti nõutakse, et tasuta keelekursustel käimise eest makstaks veel pealegi, ja ka siis leitakse niikuinii põhjus, miks ikka eesti keelt ei osata, kirjutab kolumnist Ivan Makarov.

Üks siia kolinud vene teisitimõtleja tunnistas, et eesti keel on raske, ja leidis, et üleüldse peaksid eestlased ja lätlased ise vene keele ära õppima, sest tal endal on palju tööd.

Teine Venemaa opositsionäär, poole miljoni vaatajaga Sotnik TV juht Aleksandr Sotnik, kes pages paar aastat tagasi tapmisähvarduste pärast Leetu, ei tulnud sel laupäeval eetrisse, mis tõsiselt ehmatas tema vaatajad. Õnneks alustas tema kanal esmaspäeval uuesti tööd ja Aleksandr selgitas, et oli sunnitud kolima kiirkorras Slovakkiasse kahel põhjusel: elamisloa sagedane uuendamine Leedus on tülikas (Slovakkias anti kohe kolmeks aastaks) ja tööd on nii palju, et ei jõua õppida leedu keelt, slovaki keel on aga vene ja ukraina keelega sarnane.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles