Pildid ja video: arvatav elektrisüsteemi rike süütas elumaja

Copy

Rakveres aadressil Karja 9 põleb lahtise leegiga elumaja. Raskemaid vigastusi põlengu tõttu keegi ei saanud. Tulekahju sai esialgsel hinnangul alguse elektrisüsteemist.

Teate Rakvere põhikooli vahetus läheduses, Karja ja Tartu tänava ristmikul asuva hoone põlengust said päästjad neljapäeva hommikul kella 10 paiku. Nende sündmuskohale jõudes olid leegid juba hoone katusest väljas.

Päästetööde juht Toomas Mäesalu rääkis, et majas elav meesterahvas oli hommikul tundnud kärsahaisu. Kontrollimisel ei olnud elanik siiski midagi kahtlast avastanud. 

Raskemaid vigastusi põlengu tõttu ükski inimene ei saanud, kuid meedikud osutasid kohapeal esmaabi vanemale naisele.

Tuleroaks langenud maja pererahval on aga kadunud kass, keda perenaine meeleheitlikult hüüdis. Mäesalu sõnas, et päästjad kassi märganud ei ole ja praegu pole teada, kas loom jõudis enne põlengut hoonest välja saada.

Põlenud hoone vastas asuvas majas elav Hillar rääkis, et tema helistas päästeametisse, kui nägi enne kella 10 hoone katuse alt suitsu immitsemas. "Minu teada elab selles majas kaks või kolm perekonda," lausus ta. "Hommikul viis üks noorem mees lapse autoga lasteaeda. Seda ma ei tea, kas tuli tagasi või mitte. Ühes korteritest elab vanem haige naisterahvas."

Põlengust parema ülevaate saamiseks võtsid päästjad kasutusele drooni. Päästeamet palub uudishimulikel põlengukohast kaugemale hoida, sest katust kattev eterniit puruneb ja killud lendavad kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles