Aas: Helme maanteelahendust tasub kaaluda (11)

BNS
Copy
Majandusminister Taavi Aas kaitseb sadade miljonite investeerimist põlevkiviõli tootmisse.
Majandusminister Taavi Aas kaitseb sadade miljonite investeerimist põlevkiviõli tootmisse. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul tasub kaaluda rahandusminister Martin Helme plaani kasutada neljarealiste maanteede väljaehitamisel avaliku ja erasektori koostööd.

«Rahandusministeerium annab riigieelarve läbirääkimistel ette võimalused, mil moel saame rahastada neljarajaliste maanteede väljaehitamist. Kui rahandusministril on seoses Saksamaa ja Austria visiidiga omalt poolt välja pakkuda uus lahendus, siis tasub seda kindlasti arutada ja kaaluda,» ütles Aas BNS-ile.

Minister rääkis, et majandusministeerium valmistab ette järgneva kümne aasta riigiteede hoiukava, milles muu hulgas kavandatakse arendustegevused ja rahastuspõhimõtted kolme põhimaantee neljarealiseks ehitamiseks, samuti arvestatava kasutusega kruusateede muutmiseks tolmuvabaks aastaks 2030.

«Juhul, kui leiame mujalt raha 2+2 maanteede ehituseks, siis saame oluliselt kiiremini edasi liikuda ka kruusateede tolmuvabaks muutmisega,» lisas Aas.

Rahandusminister Martin Helme teatas neljapäeval, et suured infrastruktuuri projektid nagu Tallinna-Pärnu, Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva maanteede neljarealiseks ehitamine ning Saaremaa silla rajamine tuleks teostada avaliku ja erasektori koostöös. 

Ministri sõnul andis ta ka korralduse ministeeriumil ette valmistada vastav seadusandlik raamistik ning lähiajal plaanib Helme viia ettepanekud suurprojektide töösse võtmiseks valitsusse.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles