Otsepilt, blogi ja fotod: Jüri Ratase umbusaldamine kukkus läbi (88)

Copy
Riigikogu kogunes arutama peaminister Jüri Ratase umbusaldamist.
Riigikogu kogunes arutama peaminister Jüri Ratase umbusaldamist. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu kogunes täna kell 10 erakorralisele istungjärgule, istungjärgu päevakorras oli umbusalduse avaldamine peaminister Jüri Ratasele. Umbusalduse poolt hääletas 40, vastu 55 saadikut. 

Riigikogu esimees Henn Põlluaas kutsus 44 riigikogu liikme ettepanekul reedeks Toompea lossi istungisaali kokku riigikogu erakorralise istungjärgu, mille päevakorras on umbusalduse avaldamine peaminister Jüri Ratasele.

«Peame kahetsusega nentima, et Jüri Ratas ei ole peaministrina suutnud tagada Eesti väärikat valitsemist. Jüri Ratas ei ole suutnud moodustada valitsust, mis töötaks Eesti edasiviimise nimel. Selle asemel on Eestil valitsus, mis alates ametisse astumisest on rünnanud erinevaid ühiskonnagruppe ja lõhkunud ühiskonna sidusust,» seisab Reformierakonna algatatud avalduses.

«Meil on valitsus, mis kahjustab Eesti rahvusvahelist mainet ja mille ebakompetentsed ministrid ületavad oma võimupiire ega pea õigusriiki mitte millekski. Meil on valitsus, mis vaatamata majanduskasvule, on teinud ja tegemas kulutusi tuleviku arvelt,» seisab avalduses.

Keskerakond on kutsunud reedeks Toompeale kokku meeleavalduse Ratase ja valitsuse toetuseks. 

Kommentaarid (88)
Copy
Tagasi üles