Rakvere teater toob Pärnu Itaaliat ja punaseid roose

Laura Vadam
, reporter
Copy
Külalistükk seob Itaalia temperamendi eestlasliku vaoshoitusega.
Külalistükk seob Itaalia temperamendi eestlasliku vaoshoitusega. Foto: Gabriela Liivamägi

Tükike Rakveret koos Vahemere hõnguga jõuab uuel nädalal suvepealinna, mil Pärnu Endla teatris etendub Rakvere teatri komöödia “Kaks tosinat tulipunast roosi”.

Itaalia kirjaniku ja stsenaristi Aldo De Benedetti näidend jõudis tänavu lavale kaasmaalasest lavastaja ja näitleja Giorgio Bongiovanniga, kel kogemust nii filmis kui teatris. Külalislavastajana on ta leidnud tükis tasakaalu Itaalia temperamendi ja eestlasliku tagasihoidlikkuse, komöödia ja inimlikkuse vahel. Sünergia sünnib koostöös niisamuti itaallasest kunstnik Maria Carla Ricottiga.

“Kuigi tegevus toimub 1930. aastate Roomas, sobib see igasse aega. Äratundmist võivad leida kõik olenemata rahvusest. Perekond ja abielusuhted on mõistetavad kogu maailmas,” rääkis lavastaja loo universaalsusest. Bongiovanni sõnutsi esitleb lugu, kuidas vahel armutakse reaalse inimese asemel hoopis iseenda unistusse ideaalsest armastusest.

Marina ja Alberto on aastaid abielus olnud. Just siis, kui naine plaanib minna puhkusereisile, saabub ukse taha salapärane kimp tulipunaseid roose. Teadmatus tekitab asjaosalistes uudishimu, mis omakorda avab väravad armastusele. “See on lugu, mille lõpp on üllatus ka kõikidele asjaosalistele,” lisas lavastaja. Tükis esitlevad end itaallaslikult suured tunded ja koomilised olukorrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles