Lastepargi lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Linnulennult on Lastepark kui roheline oaas vanalinna serval. Vaid nn päkapikumaja ehk kohvik Nullpunkt paistab rohkem välja.
Linnulennult on Lastepark kui roheline oaas vanalinna serval. Vaid nn päkapikumaja ehk kohvik Nullpunkt paistab rohkem välja. Foto: Mailiis Ollino

Lastepark on ilmselt üks tegevusrohkemaid parke Pärnu kesklinnas. Sellel 0,3hektarisel platsil asus 17. sajandil turg, mis oli uusaegse linna keskpunkt. Lastepargi nimi ei pärine nõukogude ajast, vaid muinsusarhitekt Rein Raie jutu järgi 19. sajandist, kui kas 1864. või 1866. aastal istutati parki kuusk, mida hakati jõuludeks kaunistama. Lastele jätkus uudistamist ja sealt nimigi. Linna parkide nimekirja võeti ala alles 1882. aastal ja sellest peale on pööratud tähelepanu, et see pargina väljagi näeks.

Bibliofiil Olaf Esna sõnutsi tehti 1926. aastal parki esimene tsementkõnnitee. Alati on seal müüdud ajalehti ja nõukogude ajal asus pargis linna tööeesrindlaste autahvel.

20 aastat tagasi otsustas linnavalitsus ette võtta Lastepargi rekonstrueerimise. Pargile uue näo andmine pidi maksma minema ligemale miljon krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles