Jüri Ratas: oleks vabandamist ühiskonnas pigem rohkem kui vähem

Postimees
Copy

Peaminister Jüri Ratas leiab, et umbusaldusavaldus on opositsiooni üks töötamise põhimõtetest. 

«Kas keskerakond hakkab kõrvalt tegema uut koalitsiooni? Vastus on, et ei hakka,» ütles Ratas. «Minul ei ole ühtegi probeemi suhelda 101 riigikogu liikmega, vastata küsimustele nii inimlikul tasandil kui ka teistel tasanditelt,» kommenteeris peaminister pärast umbusaldusavalduse läbikukkumist. Peaministri sõnul on see poliitikutes alati, et kui tuleb umbusaldusavaldus, siis tuleb sellest üle minna. 

Küsimusele, kas opositsioon esitas talle ka paar ebameeldivat küsimust, siis Ratase sõnul tal ei olnud ühtegi taolist küsimust. «See on üks opositsiooni töövorme. Mina soovin seda, et Eesti ühiskond oleks ühtne ja näpuga näitamist oleks vähem. Sellest lähtun ma ka Postimehele vastates,» selgitas peaminister, kas opositsioon oli teinud nõrka tööd. 

«Teate, kui ma kardaksin peaministri ametit, siis ma juba ammu jookseksin Stenbockist minema,» rääkis ta. Tema sõnul ei saa olla poliitikas, kui inimene kardab. «See ei anna midagi,» lausus peaminister ja lisas, et poliitikas tuleb tegutseda ja tuleb lahendada neid küsimusi, mis on Eesti ühiskonnas olemas.

Kas peaminister jätkab Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ministrite eest vabandamist, vastas Ratas, et EKRE ministrid lähevad järk-järgult oma valdkonda sisse. «Oleks seda vabandamist Eesti ühiskonnas pigem rohkem kui vähem,» leidis Jüri Ratas. 

Vaata ja kuula tervet intervjuud Jüri Ratasega videost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles