USA peale ärritunud Põhja-Korea: tuumakõneluste väljavaated kahanevad (1)

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump. Foto: AP/Scanpix

Põhja-Korea taunis laupäeval teda «kaabakana käitumises» süüdistanud USA välisministri Mike Pompeo sõnu ning hoiatas, et Washingtoniga tuumakõneluste pidamise väljavaated kahanevad üha.

Pyongyangi ja Washingtoni töökõnelused on jõudnud ummikusse hoolimata Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi juunikuisel kohtumisel lubatud uuest hoost.

Viimastel nädalatel on kõnelused paigal tammunud ning Põhja-Korea on teinud protestiks USA ja Lõuna-Korea ühisõppuste vastu mitu relvakatsetust.

«Meie ootused dialoogile USA-ga hakkavad tasapisi hääbuma ja me oleme sunnitud kõik seni rakendatud meetmed üle vaatama,» ütles Põhja-Korea asevälisminister Choe Son-hui uudisteagentuurile KCNA.

Choe meelehärmi põhjuseks on Pompeo nädala alguse avaldus, milles süüdistati Põhja-Koread «kaabakana käitumises», mida ei saavat eirata.

Niisugue kõnepruuk on kohatu, ärritav ja solvav, ütles Choe ning soovitas USA-l hoiduda Põhja-Korea kannatust proovile panemast, kui ta ei soovi hiljem kibedalt kahetseda.

Nädala eest nimetas Põhja-Korea välisminister Pompeot «Ameerika diplomaatia mürktaimeks» ja väljendas kahtlust, kas temaga on võimalik läbirääkimisi pidada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles