Enoshima MK etapilt Ingrid Puustale 12. ja Karl-Martin Rammole 22. koht

Copy
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Jaapanis Enoshimas peetaval Purjetamise Maailma Karika etapil on lõppenud avaseeria sõidud. Nende põhjal jäävad meie sportlaste regati lõpptulemusteks Ingrid Puustal 12. ja Karl-Martin Rammol 22. koht, kuna medalisõitudesse pääsevad vaid iga klassi 10 tugevaimat.

Ingrid Puusta seilas naiste RS:X klassi eilsetes viimastes avaseeria sõitudes välja 6. ja 7. resultaadi ning kogu 10 sõidu pikkuse seeria kokkuvõttes kuulub talle 12. koht.
"Tugev lõunatuul puhus ka viimasel võistluspäeval. Olin endale eesmärgiks seadnud võtta rohkem riski startides, kuna kaotada polnud palju. Suurem risk mõlemas stardis tasus ka end ära, kuna sain hästi minema ning suutsin vältida eelmise päeva vigu, mis tõid mulle ilusad kohad. Tunnen, et alles MK etapi lõpuks sain hea tunde sisse, seega lõpetan võistluse positiivselt. Oleme saanud palju väärtuslikke veetunde olümpiavetes, mis aitavad meid nüüd valmistuda järgmise aasta olümpiamängudeks," sõnas Puusta.
Kümnele parimale peetava topeltpunktid andva medalisõidu, mis naiste RS:X klassile toimus juba täna, võitis hiinlanna Peina Chen, kuid regati võit kuulub kogu võistlusseeria kokkuvõttes siiski tema kaasmaalannale Yunxiu Lu'le.

Laser Standard klassi avaseeria lõppes täna. Karl-Martin Rammole olid kahe viimase võistluspäeva saagiks 24., 13., 23., 11. ja 16. sõidutulemus ning kõigi 10 sõidu kokkuvõttes 22. koht.
"Lõpuks kujunes võistlusest tugeva tuule regatt, mis pani füüsiliselt päris kõvasti proovile. Pean tõdema, et võrreldes enda parimate päevadega, kus sellise tuulega mänginuks väga kõrgete kohtade eest, jäi sel korral kogu mäng minu jaoks veidi keeruliseks. Kord polnud kiirus päris see, mis peaks, teine kord raiskasin kiiruse peale nii palju energiat, et taktikaks enam ei jagunud. Sellele vaatamata sõitsin tõusvas joones, sain end viimastel päevadel juba uuesti käima ja olin nii-öelda mängus. Olen selle hooaja võtnud üsna otsivalt ja usun, et nüüdseks on pärast pikka Jaapanis veedetud aega üsna selge, mida veidi vähem kui aastaga veel muuta. Üldiselt olen positiivselt meelestatud, näen palju arenguruumi, aga hooman ka tugevusi," võttis Rammo MK etapi kokku.
Laser Standard klassi medalisõit toimub homme, kuid avaseerias kogutud punktiseisuga on endale juba võidu kindlustanud Pavlos Kontides Küproselt.

Enoshima MK etapp toimub Jaapanis Enoshimas 27. augustist 1. septembrini. RS:X klassi avaseeria lõppes reedel ning topeltpunktid andev medalisõit kümnele paremale peeti laupäeval. Laser Standard klassi avaseeria kestis laupäevani ning medalisõit toimub pühapäeval.

Maailma Karikas on tipptasemel iga-aastane olümpiapurjetamise võistlussari, kus osalevad eliit- ja professionaalsed purjetajad. Sarjas on osalenud üle 2000 maailma paremikku kuuluva purjetaja 75 riigist.

Võistluse kodulehekülg
Tulemused

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles