USA relvajõud ründasid Süürias Al-Qaedaga seotud rühmitust

Copy
Foto: MAHER AL MOUNES / AFP

USA relvajõud ründasid laupäeval Süürias Al-Qaedaga seotud rühmitust, teatas laupäeval Pentagon.

USA sõjavägi andis Pentagoni sõnul Idlibist põhja pool löögi rühmitusele Süüria Al-Qaeda (AQS), mida see süüdistab rünnakutes, mis «ohustavad Ühendriikide kodanikke, partnereid ja süütuid tsiviilisikuid», ütles USA keskväejuhatuse pressiesindaja kolonelleitnant Earl Brown.

Ta ei täpsustanud, millist relva seejuures kasutati. 

Londonis baseeruv vabaühendus teatas varem, et Idlibi provintsis hukkus raketirünnakus džihadistide kogunemisele 40 võitlejat.

«Rünnaku sihtmärk oli Al-Qaedaga seotud Hurras al-Deeni ja Ansar al-Tawhidi ning nende liitlasrühmituste liidrite kohtumine» Idlibi linna lähedal asuvas treeninglaagris, märkis Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman. 

Seni ei ole selge, kes oli rünnaku taga või kas raketid tulistati välja sõjalennukitelt või maismaapositsioonidelt, likogsas keskus. 

Idlibi piirkonnas on jõustunud neli kuud kestnud intensiivsete õhurünnakute järel Venemaa toel välja kuulutatud relvarahu.

Süüria valitsusvägede ühepoolne relvarahu hakkas kehtima laupäeva hommikul kell 6.00.

Venemaa sellekohases avalduses on öeldud, et relvarahuga püütakse Idlibi «olukorda stabiliseerida», ning kutsuti valitsusvastaseid võitlejad «loobuma relvaprovokatsioonidest ja ühinema rahuprotsessiga».

Idlibi piirkonnas elab umbes kolm miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles