Mõni meeter surmast eemal: Briti vormelipiloot mälestab varalahkunud ametivenda

Postimees Sport
Copy
Anthoine Huberti vormeliauto pärast avariid.
Anthoine Huberti vormeliauto pärast avariid. Foto: REMKO DE WAAL / EPA

Eile tabas tervet spordimaailma šokeeriv uudis, et F2 vormelisarja piloot Anthoine Hubert hukkus Belgia Grand Prix ajal raskes avariis. Õnnetuse hetkel viibis samas kohas ka inglane Jordan King, kelle jaoks jääb hirmus päev terveks eluks meelde.

22-aastane prantslane Hubert kihutas kiirusega 274 km/h vastu rajapiiret, mis omakorda põhjustas suure ahelavarii. Mõni aeg hiljem tuli kurb kinnitus, et mees on surnud.

«Olin vaid mõni meeter sellest kõigest eemal. Seda on raske sõnadesse panna,» sõnas MP Motorsporti ridades sõitev King.

«Hubert oli kahtlemata üks parimaid osalejaid ning me jääme kõik teda igatsema. Lõpetasime mitmed võistlused kõrvuti, pärast tuli ta alati naerulsui kätt suruma.»

Olenemata kurvast vahejuhtumist jääb britt arvamusele, et motosport on tänasel päeval väga turvaline. «Võidusõit on turvalisem kui kunagi varem, kuid alati peab riske silmas pidama.»

«Siiani on vormelis olnud vähe suuri õnnetusi, aga kui need juhtuvad, siis on need alati traagilise lõpuga. Igal mündil on paratamatul kaks poolt.»

Varalahkunud Hubert kuulus BWT Arden tiimi koosseisu. Sel hooajal paiknes ta kahe GP võiduga pingeras kaheksandal kohal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles