Kaitseväe akadeemia tähistab Tartus õppeaasta algust piduliku jalutuskäiguga

Tartu Postimees
Copy
Arhiivifoto
Arhiivifoto Foto: Margus Ansu

Kaitseväe akadeemia tähistab 1. septembril Tartu linnas õppeaasta algust traditsioonilise piduliku jalutuskäiguga, millele järgneb kaitseväe relvastuse ja tehnika näitus.

Pidulik jalutuskäik algab pühapäeval, 1. septembril kell 11 Kaitseväe akadeemia peahoone juurest. Rongkäik liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile, kus peavad kõne kaitseväe akadeemia ülem kolonel Enno Mõts ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

Edasi liigutakse mööda Ülikooli tänavat Tartu ülikooli ette, kus tervitatakse ülikooli, ning sealt edasi Munga tänavale, kus tervitatakse haridus- ja teadusministeeriumi. Sealt kulgeb rongkäik mööda Vabaduse puiesteed ja Riia tänavat õppeasutuse juurde tagasi.

Rongkäigul osalevad kaitseväe akadeemia tegevväelased, põhi- ja keskastme kursuse ja kutseõppe õppurid ning kaitseväe orkester. Neid saadab kaks soomustransportööri.

Rongkäigu liikumise ajal seisatatakse liiklus jalutuskäigu marsruudil. Kaitseväe akadeemia palub liiklejatelt mõistvat suhtumist.

Kell 11–14 on võimalik kaitseväe akadeemia peahoone ees tutvuda kaitseväe relvastuse ja tehnikaga. Näitusel on käsitulirelvad, kaudtulerelvad, tankitõrjerelvad, õhutõrjerelvad ja soomustransportöörid, kokku 25 ühikut mitmesugust tehnikat ja relvastust. Väljapanekuga on oodatud tutvuma kõik huvilised ning avatud on ka akadeemia muuseum.

Kaitseväe akadeemia on ainuke riigikaitseline kõrgkool Eestis, mis annab kutsehariduse, rakendusliku kõrghariduse ja magistrikraadi sõjalises juhtimises. Täiendusõppe kursustel osalevad nii kaitseväelased, kaitseliitlased ja reservväelased nii Eestist kui ka välismaalt. Kaitseväe akadeemia on ka Eesti sõjateaduse nurgakiviks, kes teeb koostööd Eesti ja välisriikide koolide, uurimisasutuste ning ettevõtetega. ​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles