Korvpalli MM: Austraalia näitas Kanada vastu ülihead visketabavust

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Austraallane Joe Ingles viskas Kanadale 13 punkti ning noppis 5 lauapalli
Austraallane Joe Ingles viskas Kanadale 13 punkti ning noppis 5 lauapalli Foto: YE AUNG THU / AFP/Scanpix

Hiinas toimuval meeste korvpalli maailmameistrivõistlustel kohtusid tänases esimeses kohtumises Kanada – Austraalia. Leeduga samasse H-alagruppi kuuluvad tiimid pidasid maha tõeliselt vägeva korvpallilahingu.

Kui võis eeldada, et Leedule ja Austraaliale on edasipääs H-alagrupist enam-vähem kindlustatud, siis Vahtralehemaa korvpallurid näitasid austraallastele tõsiselt hambaid. Mäng kulges kui ameerika mägedel – tohutute tõusude ja mõõnadega.

Väga head, koguni 52 protsendilist visketabavust näidanud Kanada asus enne viimast veerandit matši juhtima 77:76. Kusjuures kolmandal veerandajal viskas Kanada tervelt 37 punkti!

Viimasel veerandajal said favoriidikoormat kandnud Rohelise Mandri kossuässad siiski oma viskemasina käima, tegutsesid aktiivsemalt kaitses ja skoorisid nelja minutiga koguni 16 punkti, samal ajal kui endise Kaunase Žalgirise mängujuhi Kevin Pangose toel tegutsev Kanada suutis visata vaid kaks punkti ning läksid 92:79 mängu juhtima.

Sealtmaalt oli Austraalia tõeliselt kuum, tabades riburada pidi nii kaheseid kui kolmeseid. Austraalia võttiski 108: 92 võidu, võites viimase veerandi 31:15. Kahepunktivisete protsent oli Austraalial mängu lõpuks nii kõrge nagu 70 (40st tabati 28 viset)! Korvirõnga läbis ka 11 kolmest 27st teele saadetud üritusest. Mängu resultatiivseim oli Matthew Dellavedova 24 punktiga.

Võidukasse Austraalia koondisesse kuulub koguni neli maailma parimas korvpalliliigas NBA pallivat mängijat: Patty Mills (San Antonio Spurs), Joe Ingles (Utah Jazz), Matthew Dellavedova Cleveland Cavaliers) ja Aron Baynes (Phoenix Suns). 

F-alagrupis alistas Brasiilia Uus-Meremaa 102:94.

H-alagrupis alustab Leedu Senegali vastu täna kl 14.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles